Для реставрації території собору Святого Юра використають будматеріали за суттєво завищеними цінами

1723 0
Тендер на виконання цих робіт оголошували 4 рази.
Фото: РІСУ

Фото: РІСУ

Львівська обласна військова адміністрація уклала угоду із ТОВ «Тім-Буд» на реставрацію території собору Святого Юра. При цьому вартість будівельних матеріалів завищили удвічі. Про це інформує видання NGL.media.

Підрядник має облаштувати внутрішнє подвір’я собору плитами з пісковика, відремонтувати та облицювати сходи, а також відремонтувати інженерні мережі. Всі роботи планують завершити до кінця 2024 року.

«В результаті перевірки кошторису NGL.media виявили, що вартість плит пісковика, яким викладуть подвір’я, завищена принаймні вдвічі. Вартість цих плит становить значну частину вартості ремонту – на них передбачено 6,3 млн грн. У кошторисі передбачена закупівля плит пісковика товщиною 60 мм за 3800-4400 грн/м2 (залежно від розміру плити). Проте в спеціалізованих будівельних магазинах такі ж  плити коштують 1400–1800 грн/м2. В результаті лише на плитах пісковика переплата складе близько 3,3 млн грн», – йдеться у матеріалі.

Читайте також: На закупівлі щодо реставрації Собору святого Юра у Львові встановили змову

Додамо, це уже четверта спроба ЛОВА провести реставраційні роботи у комплексі Святого Юра. Вперше такий тендер вартістю 8,3 млн грн оголосили ще у листопаді 2018 року. Тоді угоду уклали з ТОВ «Підприємство Турист», але за півтора року ця компанія змогла освоїти лише мільйон гривень.

Тоді угоду розірвали і у 2021 році оголосили новий тендер, збільшивши суму до 10,7 млн грн. Нову угоду підписали із цим же підрядником, який знову зірвав терміни виконання робіт.

«В кінці 2022 року управління капітального будівництва ЛОВА знову розірвала з нею договір, виплативши, за даними Prozorro, лише 1,8 млн грн. Зараз цю справу розслідує поліція, прокуратура підозрює директора ТОВ «Підприємство Турист» Володимира Смалюха у привласненні понад 2 млн грн», – пише видання.

У листопаді 2023 року оголосили новий тендер, вартістю уже 31,7. Проте тоді не зголосився жоден підрядник. 28 листопада, після повторної публікації умов тендеру у Prozorrо, догорів уклали із ТОВ «Тім-Буд».

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv повідомляло, що влітку минулого року у Львові викрили масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Собору св. Юра. Під час війни привласнили понад 2 мільйони гривень. 

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!