До і після. У Львові відреставрували ще одну браму. Фото

2661 0
Це вже друга брама цього року, яку відреставрували за програмою співфінансування мешканців та міської ради.
ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

У Львові у будинку на вулиці Залізнична, 4 відреставрували другу цьогоріч вхідну браму за співфінансуванням мешканців та міста. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Екскурсія львівськими двориками після оновлення. Фото

«Реставрацію проводив майстер-реставратор Олександр Савчук. Загальна вартість реставрації дверей становила 48,8 тис. грн, із них фінансова частка міста — 34,2 тис. грн, частка мешканців — 14,6 тис. грн», — розповіла директорка ЛКП «Археологічно-архітектурна служба» Тетяна Балукова.

Додамо, що на початку червня на площі Старий ринок, 2 відкрили першу відреставровану цього року браму. Наразі тривають роботи в будинках за адресами: вул. Кониського, 5, вул. Котляреського, 15, вул. Чупринки, 46, вул. Котляреського, 45 (металева), вул. Павлова, 11, вул. Смольського, 3, вул. Лисенка, 3, вул. Головацького, 22 (металева), вул. Гоголя, 5, вул. Козланюка, 8, вул. Козланюка, 2.

Загалом мешканці подали 50 заявок. Працівники археологічної служби провели попередній опис брами та визначили попередню вартість робіт. Тоді мешканці вирішували, чи брати участь у програмі співфінансування. До реставрації брам залучали тих майстрів, які пройшли навчання на програмах GIZ.

Читайте також: 3 проблеми старого Львова за версією GIZ

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30% мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!