До України з Німеччини надійшла велика партія протитанкової зброї

2291 0
Загальний обсяг закупівлі – 5100 одиниць.
Фото: Defence-ua

Фото: Defence-ua

До України прибула перша велика партія протитанкової зброї, на закупівлю якої дав згоду уряд Німеччини. Про завершення постачання повідомляє УП з посиланням на німецьке видання Bild.

Читайте також: Кулеба і Резніков провели перемовини з Байденом у Варшаві. Про що йшлося 

Йдеться про легкий РПГ «Matador» для близького бою, який, за запевненням німецького виробника, здатен пробивати броню будь-якого танка, що є на озброєнні РФ – залежно від місця влучання.

У суботу до України надійшло 2650 одиниць. Загальний обсяг закупівлі – 5100 одиниць; решта 2450 зараз виготовляються і будуть надходити до України невеликими партіями, до кінця травня.

Вартість закупівлі, як повідомляється, склала 25 млн євро.

Читайте також: «Україна ніби у «сірій зоні». Зеленський просить у НАТО 1% літаків і танків

Німецький уряд погодився на цій продаж у гранично короткі терміни – Bild стверджує, що запит від Києва надійшов у п’ятницю 18 березня і був схвалений експортною агенцією вже у понеділок 21 березня, за активного сприяння міністра економіки Німеччини Роберта Габека.

RGW90 HH «Matador» суттєво відрізняється від американських «Джавелінів». Ця зброя – для близького бою, до 500 метрів, вона є легкою (9 кг проти 23 у американського пристрою) та передбачає можливість пострілів з приміщення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!