Додаткове озброєння для України та жорсткі санкції можуть зупинити Росію, – політичний експерт

1630 0
Нам потрібне додаткове озброєння, фінансова допомога, пальне, гуманітарна допомога.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

На країну агресора може вплинути блокування всіх активів, блокування громадян, доступу Росії до технологій, фінансових ринків. Про це під час марафону на тему «Чому Росія хоче нашої паніки та як підготувався Львів?» розповів завідувач кафедри політичних наук, керівник програми «Етика-Політика-Економіка» УКУ Юрій Підлісний.

Читайте також: Це оголошення війни всій Єєвропі, – Зеленський про намагання Росії захопити Чорнобильську АЕС

«Крім дипломатичного альянсу Заходу, нам потрібне додаткове озброєння, фінансова допомога, пальне, гуманітарна допомога та інші матеріальні цінності, які допоможуть розгорнути табори для біженців. Тобто, все те, що потрібно для воюючої країни та армії», – каже Юрій Підлісний.

За його словами, є велика надія на Джо Байдена, що Америка негайно надішле додаткове озброєння та разом із західними союзниками запровадить жорсткі санкції, які зупинять російську економіку. Це допоможе Україні вистояти і перемогти.

Читайте також: Байден оголосив нові санкції проти Росії 

«Військова ситуація залежить від Збройних сил України та силових відомств. Російська армія суттєво більша, але ми можемо їх зупинити. У нас є рідна земля. Гарний тому приклад – застосування Javelin біля Глухова, коли спалили колону з 15 танків. Якщо українська армія зможе зупинити ворога, а це буде, і Захід встигне ввести свої санкції, то ситуація може змінитися. Як саме, сказати не можемо, бо не знаємо, що в їхній голові твориться», – зазначає співрозмовник.

Як зазначив Юрій Підлісний, на країну агресора може вплинути блокування всіх активів, блокування громадян, доступу Росії до технологій, фінансових ринків. Вони будуть змушені використовувати великі внутрішні золотовалютні резерви, що стане великим ударом.

Що стосується західної півночі, то очевидно, що Росія занексувала Білорусь. Можливо, під виглядом різних навчань, але де факто – це так.

За словами Юрія Підлісного, із Білоруссю треба так само, як і з Росією, розірвати всі дипломатичні відносини і накласти санкції.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv сьогодні, 24 лютого, після вторгнення Росії організувало марафон на тему «Чому Росія хоче нашої паніки та як підготувався Львів?» Переглянути його можна тут:

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!