У Львові дітям, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів, виплачуватимуть 30 тисяч грн

590 0
У межах території Львівської міської територіальної громади наразі проживають 9 таких дітей.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

У вівторок, 30 січня, комісія з охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міськради розглянула проєкт ухвали, в якому висловлено пропозицію щодо схвалення програми соціального захисту дітей, що залишилися без батьків через ракетні удари від російського агресора. Згідно з цим документом, щорічно дітям, які втратили батьків у результаті ракетних атак, буде надаватися адресна допомога у розмірі 30 тисяч гривень.

У межах території Львівської міської територіальної громади наразі проживають 9 таких дітей. З них 5 втратили батьків під час ракетного удару 18 березня 2022 року в Яворові, 3 дітей – у березні 2023 року на Городоцькій, і одна дитина втратила батька внаслідок ракетної атаки у квітні минулого року.

Читайте також: У Львові виділили понад 56 млн грн на відновлення будинків

Програма охоплює дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів, та які проживають (перебувають) на території Львівської міської територіальної громади.

Нагадаємо, що нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що у будинках на Стрийській, які 6 липня зруйнували російські ракети, завершують аварійні роботи. За його словами, після цього перейдуть до відновлювальних робіт, а згодом і до ремонту квартир. Tvoemisto.tv з'ясувало, чи будуть ці квартири ремонтувати за бюджетні кошти і хто це робитиме у новині.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!