Двох посадовців Львівської митниці підозрюють у пропуску в Україну 40 вантажівок контрабанди

1950 0
За твердженням ДБР, один з фігурантів оборудки є родичем особи, яка вже входить до санкційного списку РНБО за причетність до контрабанди.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом інспекторам Львівської митниці, які наприкінці 2021 року начебто пропустили до України з Європи без сплати мита понад 40 вантажівок з різноманітними товарами та побутовою технікою. При цьому до інформаційних систем вносили дані, що вантажівки заїхали порожніми. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Читайте також: На Львівщині митника та двох прикордонників підозрюють у незаконному переправленні чоловіків з України

У результаті таких дій зафіксовано недоотримання державним бюджетом митних платежів у сумі понад  30 млн грн. Відтак, митникам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 ККУ). У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Крім того, як стверджують у ДБР, один з фігурантів оборудки є родичем особи, яка вже входить до санкційного списку РНБО за причетність до контрабанди.

Наразі триває слідство, встановлюються додаткові епізоди злочинної діяльності.

Читайте також: СБУ Львівщини оголосила підозру третьому учаснику «справи Матиса»

Зазначається, що вже відбулися обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів, під час яких були вилучені мобільні телефони та готівка.

До суду подано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання про арешт майна фігурантів для компенсації завданих державі збитків.

Фото з сайту ДБР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!