Київ

Двох російських солдатів судитимуть за вбивство цивільного в Бучі

442 0
Ідентифікувати воєнних злочинців допомогли камери відеоспостереження.

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру двом військовим РФ, які вбили беззбройного чоловіка у Бучі. Про це інформує пресслужба Нацполіції.

За даними слідства, 19 березня 2022 року він йшов до своїх батьків через вогневі позиції російських військ на території електричної підстанції. Там біля одного з місцевих житлових комплексів окупанти розмістили свої самохідні артилерійські установки "Нона-С", з яких обстрілювали місто Ірпінь.

«Підійшовши до місця дислокації російських військових, чоловік запитав дозвіл пройти до батьківського дому. Отримавши від заступника командира окупантського взводу відмову, він розвернувся та пішов назад і був розстріляний в спину з автоматів АК-12», — йдеться у повідомленні поліції.

Російські солдати завдали чоловікові п'ять вогнепальних поранень, він загинув на місці й пролежав там понад два тижні.

У Нацполіції розповідають, що встановити особи вбивць вдалося завдяки даним з камер відеоспостереження та свідченням російських військовополонених.

«Це — військові першого та другого артилерійського взводу 1-ї самохідно-артилерійської батареї самохідної артилерійської установки "Нона-С": 26-річний сержант з Псковської області та 38-річний сержант з Киргизстану, які проходили військову службу у збройних силах РФ на посаді заступників командиру взводу», — сповістили правоохоронці.

Окупантам заочно повідомили про підозру за жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством і вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України). Їм загрожує довічне позбавлення волі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!