Геріатричний центр та школа. Що нового планують збудувати у Львові

1263 0
У лютому у Львові презентували нові будівництва. Зокрема, житлові будинки, школи, парки та геріатричний центр.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Три житлові квартали біля залізничної колії

До детального плану території у межах вул. Кульпарківської, вул. Садової, вул. С. Петлюри, вул. Любінської та залізничної колії пропонують внесення змін. На розі вул. Любінської та залізничної колії планують звести багатофункційну громадську будівлю, три житлові квартали, школу та коворкінг. 

Планують облаштувати три квартали житлової забудови, між якими чотири проїзди. Кожен житловий квартал передбачатиме близько шести будинків. Є пропозиція зробити житловий комплекс змішаної поверховості. Детальніше читайте тут.


Школа і дитсадок на Промисловій

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час виконкому 7 лютого зауважив, що школа в цьому районі необхідна для врівноваження забезпечення соціальними об’єктами. Окрім школи на 720 учнів, пропонується звести дошкільний навчальний заклад на 50 дітей. Детальніше - у новині.

Школа і дитсадок на Хмельницького

Йдеться також про велику приватну школу, яку планують звести на вулиці Богдана Хмельницького, 207. Для цього відведені дві окремі земельні ділянки. Ця школа також буде на 720 учнів і садок на 50 дітей. До слова, зі зверненням до міста подалося ТОВ «Львівбудінвест», засновницею і кінцевою бенефіціаркою якого є Ольга Деревянчук. Більше про це - у новині.

Три нові сквери та парк

У Львові погодили створення трьох нових скверів та парк. Новий парк з озером облаштують на вул. Липинського – Лінкольна. Він займатиме площу у понад 3 га та стане восьмим львівським парком з водоймою.

Що ж до сквері, то їх розташують: 

  • вул. Хлібна – вул. М. Пимоненка (Сихівський район) - площа 0,3880 га;

  • вул. Соломʼянська – площа 0,1176 га;

  • вул. Зелена (м. Дубляни) – площа 0,0405 га.

Адмінбудівля на колишній території Мотозаводу

На вулиці Городоцькій, 174, на колишній території Мотозаводу, зведуть адміністративну будівлю з підземним паркінгом. Існуючі будівлі знесуть, а на їхньому місці зведуть висотну адмінбудівлю відповідно до детального плану території. Детальніше


Центр допомоги українцям

У Львові облаштують центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів російських окупантів. На розбудову такого центру у Львові уряд Фландрії, що у Бельгії, передасть 1,5 млн євро. Ці кошти скерують на розбудову центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. Він запрацює в межах екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ/UNBROKEN. Більше інформації тут.

Геріатричний центр

У Львові збудують новий геріатричний центр з парком, який планують розташувати на вул. Миколайчука. На останньому засіданні сесії міськради, 8 лютого, Лікарня швидкої допомоги отримала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на 1,8 га із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування інтернатів для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями. Детальніше.

Візуалізація із засідання виконавчого комітету ЛМР та архітектурно-містобудівної ради

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!