Гірникам шахти «Надія» погасили 50 мільйонів боргу зарплати

845 0
Раніше шахтарі готові були оголосити голодування.

Гірникам ПрАТ «Шахта «Надія» виплатять заборговану зарплату. 51 мільйон гривень надійшов 22 жовтня на рахунок шахти. Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зазначимо, що Верховна Рада виділила кошти на погашення заборгованості перед гірниками «Надії» 17 вересня. У Міненерго наголошують, що держава не має відношення до накопичення цієї заборгованості. Зазначають, що борги із зарплат виникли через порушення попереднього керівництва, про що свідчать матеріали фінансового аудиту ПрАТ «Шахта «Надія».

Читайте також: «Міненерго в шахту». У Львові протестували гірники

Нагадаємо, гірники шахти «Надія» 29 серпня почали протест під землею проти невиплати їм зарплати. Їхні рідні два дні перекривали трасу до кордону з Польщею у селі Сопошин. 3 вересня Кабмін виділив 5 млн грн на погашення боргу перед гірниками. 4 вересня родини гірників протестували під ЛОДА. 5 вересня після тижневого спротиву закінчили страйк і вийшли на поверхню. 

 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!