Що саме зачинять уже 14-15 листопада та «локдаун на вихідні» оскаржать у суді. Головне за минулу добу

8069 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Maksym Kaharlytskyi for unsplash

Фото: Maksym Kaharlytskyi for unsplash

«Карантин вихідного дня». Кабмін скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні загальний карантин з «локдауном вихідного дня». Обмеження попередньо триватимуть до 30 листопада.

За даними джерела «Української правди» у МОЗ, насправді такий карантин триватиме до 31 грудня. Рішення про це ніби вже є, але його ще не оформили постановою.

Читайте також: Великий бізнес вміє домовлятись. Чого очікувати від нової Львівської міської ради

Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин «вихідного дня». За словами міського голови Львова Садового, «локдаун на вихідні – абсурд».

Зокрема, уже 14-15 листопада будуть зачинені:

  • бари, ресторани, кафе, можлива тільки торгівля на виніс;
  • торговельно-розважальні центри;
  • заклади торговельного обслуговування населення, окрім закладів торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та медичними виробами, ветеринарними препаратами;
  • заклади культури, окрім закладів з виробництва аудіо-візуальних творів;
  • спортзали і басейни;
  • продовжать свою діяльність заклади, які надають фінпослуги та послуги з інкасації, поштові сервіси, автозаправки (окрім зон харчування), СТО;
  • пропонується запровадити рекомендації для виділення окремого часу пріоритетного обслуговування з 10:00 до 12:00 громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Карантин вихідного дня не завадить проведенню матчів чемпіонату України, заявив президент Української асоціації футболу Павелко.

Читайте також: МОЗ готове подати заявку, щоб ВООЗ направила в Україну медиків

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 684 особи (550 – напередодні). Разом 34 988. Одужало – 22 667 (+ 988), померло – 1 012 (+ 17).

В Україні Covid-19 виявлено у 10 611 осіб (10 179 за попередню добу). Загальна кількість 489 808 пацієнтів. Одужало – 221 459 (+ 6 802), померло – 8 947 особи (+ 191).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 46 632 (+ 965), Харківська – 44 948 (+ 482), Львівська – 34 988 (+ 684) та Одеська області – 30 041 (+ 705).

Covid-19 – Головне. Вірус SARS-CoV-2, який спричиняє Covid-19, став набагато агресивнішим, а кількість важких хворих збільшується, заявив очільник МОЗ Степанов.

Читайте також: Українці почали приймати антибіотики у 3,5 рази частіше, ніж до Covid-19, – Уляна Супрун

УГКЦ готова надавати свої приміщення під потреби хворих у боротьбі з коронавірусом, а також допомагати медикам, які нині опинилися на передовій епідемії.

У деяких людей після застуди можуть з’явитися антитіла, які можуть забезпечити певний рівень захисту від SARS-CoV-2 – вірусу, що викликає Covid-19, йдеться у дослідженні, яке опублікували в журналі Science.

Рейтинги. Якби президентські вибори в Україні відбувалися у найближчий час, то найбільшу підтримку отримав би чинний президент Зеленський – 33,3%. Другим залишається експрезидент Порошенко – 17,3%. Також за даними соціологів, ОПЗЖ готові підтримати 22,1%, «Європейську солідарність» – 19,3%, «Слугу народу» – 18,7%.

Читайте також: Аеропорт «Львів» передумали передавати у концесію

Вибори 2020. ЦВК встановила результати майже 99,24% виборів депутатів місцевих рад, а також майже 99,51% – сільських, селищних та міських голів. Не встановлені результати 2 обласних, 2 районних, 5 міських, 2 селищних рад та 6 міських і 1 селищного голів. Затримка зумовлена оскарженнями у судах та проведенням ТВК повторного підрахунку голосів.

Байден – Трамп. У штаті Джорджія вручну проведуть повний перерахунок голосів на президентських виборах. Це саме те рішення, якого домагався штаб Трампа. Він також вимагає перерахунок голосів у Вісконсині.

Обраний президент США Байден готує основу для своєї нової адміністрації, попри зусилля Трампа утриматися при владі.

Читайте також: Музей імені Андрея Шептицького просить повернути їм будинок-пам’ятку

Дискусії «Твого міста». Нині о 12.00 у студії медіа-хабу «Твоє місто» відбудеться публічна дискусія за участі освітян та представників культури. Тема розмови – «Як має розвиватися Львів після виборів. Очікування освітян і представників культури».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!