Коли розпочнеться вакцинація у Львові та реакція на санкції РНБО. Головне за 3 лютого

1351 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: CDC for unsplash

Фото: CDC for unsplash

Covid-19 – Головне. Україна почне вакцинацію проти Covid-19 у лютому препаратом компаній «Pfizer» і «Biontech». Як заявив прем’єр Шмигаль, це будуть 117 тисяч доз вакцини у рамках програми COVAX, і їх використають в першу чергу для лікарів. Уже в лютому – на початку березня в Україні очікують на значно більші поставки.

Читайте також: Хто такі медичні капелани і чому їх хочуть ввести у штати лікарень

У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні сталася пожежа. Загинули троє хворих та молода лікарка.

Для вакцинації львів’ян від Covid-19, яку мають розпочати всередині лютого, уже формують мобільні бригади. Вони будуть створені у 10-х медзакладах Львова, зокрема, у міських поліклініках та лікарнях. Як розповіла Тvoemisto.tv керівниця міського управління охорони здоров’я Наталія Літвінська, мобільні бригади відкриють у 1-ій, 3-тій, 4-тій, 5-тій міських клінічних лікарнях, а також у 1-ій, 2-гій, 3-тій, 4-тій, 5-тій і 6-тій поліклініках Львова.

Наразі немає списку людей, які зможуть щепитися у першому етапі. За підрахунками, це буде близько 2 тисяч осіб. Але й їх мають ще опитати, чи вони не проти такого щеплення, адже вакцинація від коронавірусу не є примусовою.

Читайте також: На Львівщині медсестри однієї з лікарень розпочали голодування. Фото

Керівництво Угорської медичної палати заявило, що не може рекомендувати використання російської вакцини Спутник V і китайської Sinopharm, через те, що офіційно не були оприлюднені основні характеристики цих препаратів.

Вакцинування від коронавірусу може стати великим кроком для припинення пандемії у світі. Проте епідеміолог-інфекціоніст Енн Реймойн та імунолог Мішель Таль у виданні Health рекомендують продовжувати носити маски всім, зокрема тим, хто отримав вакцину.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 182 осіб (114 – напередодні). Разом 71 628. Одужало – 62 024 (+ 316), померло – 2 101 (+ 5).

Читайте також: Дитсадок біля Львова, де виявили кишкову інфекцію, не закривали через хворобу

В Україні Covid-19 виявлено у 2 394 осіб (2 030 за попередню добу). Загальна кількість 1 227 164 пацієнтів. Одужало – 1 045 473 (+ 10 101), померло – 23 089 особи (+ 165).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 129 164 (+ 330), Одеська – 81 770 (+ 177), Харківська 78 366 (+ 230) та Львівська області – 71 628 (+ 182).

Найбільше підтверджених випадків за добу у Києві (330), Івано-Франківській (298), Харківській (230), Запорізькій (211) та Полтавській (192) областях.

Реакція на санкції РНБО. Посольство США заявило про підтримку запровадження санкцій РНБО проти соратника Медведчука – Козака та телеканалів 112 Україна, NewsOne та ZIK.

Читайте також: Санкції РНБО щодо проросійських телеканалів в Україні – це добре, але немає чому аж так радіти

Європейський Союз відреагував на запровадження санкцій, заявивши, що Україна має законне право боротися з дезінформацією, але водночас для цієї боротьби є певні межі.

Секретар РНБО Данілов вважає, що в Україні працює ще багато антиукраїнських телеканалів, і РНБО буде вводити санкції щодо них, але тільки після надходження підтверджуючих це документів.

Очільник МВС Аваков зазначив, що матеріали, надані СБУ, які лягли в основу рішення РНБО про санкції щодо холдингу Медведчука, є цілком достатніми та вичерпними.

Сам Медведчук упевнений, що тут є «елемент зовнішнього управління», а співголова фракції «ОПЗЖ» Рабінович  буде ініціювати імпічмент Зеленському.

Читайте також: Пам'ятки, які планували реставрувати на Львівщині, можуть втратити шанс на відновлення. Перелік

Міністерство культури направить до компанії YouTube рішення РНБО України щодо санкцій проти телеканалів «NewsOne», «ZIK» та «112 Україна» з проханням закрити їхні сторінки.

«Свіжі» рейтинги. Чинний глава держави Зеленський досі лідирує у президентському рейтингу, але підтримка його, порівняно з груднем, упала. За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, його готові підтримати 22,1% серед респондентів, які визначилися зі своїм вибором, проти 27% у грудні 2020 року. Друге-третє місця ділять нардеп від «ЄС» Порошенко (13,7%) і співголова фракції «ОПЗЖ» Бойко (13,5%).

Якби найближчої неділі відбувалися вибори до Верховної Ради, то до парламенту потрапили б «ОПЗЖ» (24,1%), «Слуга народу» (18,2%), «ЄС» (15,6%), «Батьківщина» (10,3%) і «Сила і честь» (6,4%).

Байден – Порошенко – Вовк. Кримінальні провадження, які були відкриті 22 січня 2021 року за рішенням Печерського суду щодо президента США Байдена і п’ятого президента України Порошенка, терміново закрили.

Голову Окружного адмінсуду Києва Вовка примусово доставлять до Вищого антикорупційного суду – ВАКС задовольнив відповідне клопотання детективів НАБУ.

Читайте також: Львів у 1942 році. У мережу виклали унікальні фото з угорського архіву

Заступники Садового. Міський голова Львова Садовий у результаті перемовин із депутатською більшістю у міськраді погодився зменшити кількість своїх заступників із семи до п’яти. Про це Тvoemisto.tv стало відомо із власних джерел, пізніше цю інформацію підтвердив у своєму пості на Фейсбук і сам Садовий.

За нову структуру та склад виконавчого комітету депутати голосуватимуть нині на сесії ради Львівської ОТГ.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!