Головний міліціонер Львівщини назвав причини бунту в батальйоні «Львів»

6679 2
Серед основних причин конфлікту, що мав місце минулого тижня в батальйоні «Львів», – особиста недисциплінованість бійців, нерозуміння того, що ти носиш міліцейські погони, і мусиш виконувати накази командирів, а також виконувати присягу, яку ти прийняв. Крім того, це пов'язано зі спрощеним відбором кандидатів до батальйону. Таку думку висловив начальник ГУ МВС України у Львівській області Дмитро Загарія у прямому ефірі Tvoemisto.tv 3 липня.

«Я особисто розбирався з цією ситуацією – вона до банальності проста. Це пов'язано зі спрощеним відбором особового складу. Люди начебто і добровільно туди записувались, але, я думаю, що не всі вони були готові до тих умов несення служби. Бо всі думали, що в міліції дуже солодко нести службу, що в міліції легко. Такого у цьому підрозділі не передбачається. У зв'язку з цим було прийнято рішення вивезти особовий склад, і в умовах полігону провести навчання. Після відбуття на полігоні трьох діб керівництво прийняло рішення провести там ще тиждень. І деякі підбурювачі з особового складу батальйону були з цим незгідні, мотивуючи це тим, що вони їхали на три дні і вони не готові продовжувати нести службу в тих умовах, в яких воно передбачалось. Всі ці, умовно кажучи, дизертири поїхали додому. На другий день 38 осіб повернулось назад на базу, а 22 міліціонери були звільнені за невиконання наказу», – розповів Дмитро Загарія.

За його словами, під час проведення розбору польоту по цьому випадку були присутні працівники ЗМІ, які бачили в яких умовах проходило навчання, в яких умовах міліціонери проживають, як вони забезпечені харчуванням: «Практично всі журналісти були здивовані, чому, перебуваючи в таких умовах, ці колишні вже міліціонери відмовились виконувати наказ в умовах надзвичайних ситуацій», – сказав Дмитро Загарія.

«Так, це не курорт, це не піонерський табір. Їм створили умови максимально наближені до бойових, саме ті, де вони б могли нести службу. Але ми їх туди ще не надсилаємо, оскільки наказом міністра заборонено направляти працівників міліції, які не забезпечені відповідною захисною амуніцією, озброєнням і таким іншим. Причини – це особиста недисциплінованість, нерозуміння того, що ти носиш міліцейські погони, і мусиш виконувати накази командирів і виконувати присягу, яку вони прийняли», – пояснив головний міліціонер області.

Крім того, за його словами, структуру батальйону треба дещо зміни. У складі має бути начальник штабу та заступник командира по роботі з особовим складом. І, можливо, ще якісь виховні процеси, які мали б контролюватись не лише командиром батальйону, а й командирами рот, взводів.

«Ми проговорювали цей момент і внесемо відповідні пропозиції керівництву міністерства, щоб це було повноцінне командування батальйону. Я думаю, що все-таки це молодий підрозділ, можливо, командири недостатньо працювали з особовим складом не доводячи до них завдання і цілі, які перед ними стоять», – розповів Дмитро Загарія.

Нагадаємо, за інформацією львівського видання Вголос з посиланням добровольця, ім'я якого не названо, 27 червня близько 150 бійців спецбатальйону «Львів» покинули навчальний центр внутрішніх військ у Золочеві через незадовільні умови перебування там. Натомість у МВС Львівщини стверджують, що 60 бійців батальйону міліції спеціального призначення «Львів» залишили розташування навчально-тренувального центру, мотивуючи свій вчинок неналежними побутовими умовами а також тим, що їм без попередження продовжили польові навчання на сім днів.

Додамо, Дмитро Загарія також назвав в ефірі tvoemisto.tv 5 основних кроків у реформуванні міліції.


Читайте також:
5 Липня, 2014 08:48
Ольга Причина,що не хочуть бути вбивцями дiтей Донбасу.Ганьба хунтi!
4 Липня, 2014 20:36
Саша а ще варто заключити з працывниками батальйону контракти
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!