Київ

Голову ОТГ на Київщині судитимуть за закупівлю неякісної військової форми для тероборони

588 0
Місцевому бюджету було завдано збитків на майже 2,5 млн гривень.
Фото: БЕБ

Фото: БЕБ

Одна з громад на Київщині закупила неякісні комплекти зимової військової форми для добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ), завдавши місцевому бюджету майже 2,5 млн гривень збитків. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ) України.

За даними слідства, наприкінці 2022 року ОТГ закупила декілька сотень комплектів зимової військової форми для ДФТГ на Київщині.

«Надалі детективи з’ясували, що поставлені підприємством куртки, штани, кофти і шапки неякісні та не відповідають умовам договору й тендерній документації. Голова ОТГ, знаючи про це та діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди, прийняв одяг, підписав видаткові накладні та незаконно перерахував з місцевого бюджету майже 2,5 млн гривень», – наголосили у БЕБ.

У пресслужбі підкреслили, що висновки експертів також підтвердили невідповідність військової форми встановленим стандартам та неможливість її використання за призначенням. Таким чином місцевому бюджету було завдано збитків на майже 2,5 млн гривень.

У Бюро економічної безпеки розповіли, що під час здійснення досудового розслідування накладено арешт на майно підозрюваного у сумі майже 5 млн гривень. Наразі, місцевому чиновнику повідомлено про підозру, а обвинувальний акт скеровано до суду. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!