Готуються до 9 травня. На окупованих територіях окупанти викрадають чоловіків призовного віку

1482 0
Аналогічні заходи відбувалися у 2014 році в Донецьку.
Російські військові/фото: з відкритих джерел

Російські військові/фото: з відкритих джерел

На окупованих ворогом територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей проводяться масштабні «фільтраційні заходи». Про це повідомили у Головному управлінні розвідки МО України.

В ГУР зазначають, що жертвами росіян найчастіше стають чоловіки призовного віку. В першу чергу – ветерани АТО/ООС, колишні військові та правоохоронці, проукраїнські активісти. Наразі в приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання допитують і катують понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС.

В селі Велика Лепетиха Херсонської області створили фільтраційний табір, куди прибули близько 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму росгвардії. Окупанти шукають і затримують чоловіків призовного віку, яких вивозять в напрямку окупованого Криму.

Читайте також: У Каховці росіяни влаштували катівню у відділку поліції і б'.ть заручників електричним струмом

Як відомо, головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду». Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року. Також можлива організація пропагандистських «парадів перемоги» за участі затриманих українців, яких можуть спробувати видати за «військовополонених» та провести вулицями окупованих міст. 

Аналогічні заходи відбулися у 2014 році в Донецьку. Тоді українських героїв після численних тортур примусили пройти центральною вулицею, де над ними знущалися та принижували.

Нагадаємо, що в ГУР Міноборони повідомляли, що на окупованих територіях зірвали план мобілізації 26 000 людей. Чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову, бо не хочуть ставати «гарматним мʼясом». Крім того, окупанти заборонять виїзд та в’їзд в Крим уже 30 квітня, щоб не зірвався весняний призов.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!