Гучне весілля біля Львова фігуранта «п’яних вечірок» та у місті вшанували військових 24-ї бригади. Підсумки доби

2591 0
Нині 23 жовтня та 607 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото: Роман Дацьо

фото: Роман Дацьо

Ситуація на фронті: Загарбники, незважаючи на великі втрати, продовжують перекидати свої війська на Авдіївський напрям, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW)

Російський «воєнкор» стверджував, що українські сили контратакували в напрямку Пісків (8 км на південний захід від Донецька) і витіснили російські війська з позицій у цьому районі.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 90 бойових зіткнень.  Українська авіація завдала 7 ударів по районах зосередження противника. Підрозділами ракетних військ знищено 4 ворожих артилерійських засоби.

Уночі російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ударні БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено всі дрони-камікадзе.

Читайте також: У Києві на блокпості загинув військовий через наїзд автомобіля. Водій «Хонди» скоїв наїзд на військового. Від отриманих травм потерпілий помер, розпочато кримінальне провадження.

Ключові події:

1. Українці обурені масштабним весіллям, яке організував біля Львова один із фігурантів «п’яних вечірок». Йдеться про третього учасника справи – 21-річного Олега Захарова. У березні хлопець вніс заставу 402 тисячі гривень і вийшов з-під варти. Ведучим на весіллі був телеактор і комік Юрій Ткач.

Читайте також: Після кліпу Соловій та Жадана в УГКЦ надали поради щодо майбутніх зйомок в церквах. Раніше церква засудила кліп, оскільки він пропагує антихристиянські цінності.

2. У Львові вшанували загиблих військових 24-ї бригади. Бригада імені короля Данила одна з перших прийняла удар від переважаючих сил противника на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Підрозділи вели бої за Попасну, Гірське, Золоте, Лисичанськ, Сіверськодонецьк, Комишуваху, Вовчоярівку, Соледар та Бахмут, брали участь у звільненні Херсона. Станом на сьогодні бійці продовжують боронити населені пункти Донецької області.

Та: Де на Львівщині захисники та їх сім’ї можуть отримати психологічну допомогу. В області працюють центри ментального здоров’я.

3. В одному з районів Львова нині не буде води. У частині Сихівського району з 09:00 до 20:00 через проведення робіт з перепідключення водопроводу діаметром 500 мм на вул. Зелена,147.

Читайте також: У Львові розповіли, що роблять з демонтованою бруківкою. «Часто в людей виникає питання: а от десь там була бруківка, і вона пропала. Сьогодні ми на складах маємо більше 23 тисяч метрів квадратних бруківки і мозаїки. Вона лежить, чекає свого часу, буде Перемога – будемо продовжувати роботи», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Та: У Києві подають тепло до будинків на мінімальних параметрах. Це дозволяє не допустити охолодження будинків, що могло б статися під час повної відсутності опалення.

4. На Львівщині посадили майже шість тисяч дерев. На території Зіболківського лісництва посадили на площі 1 га сосну звичайну, модрину європейську, дуб звичайний і ялину європейську.

Читайте також: Скільки та які дерева висадять в парку «Піскові озера» у Львові. Найбільше – в’язів карликових та клен-яворів.

5. Львів’ян запрошують в Дім Франка на виставку оцифрованих артефактів. Мультитематична експозиція складається з документів, пов’язаних із Франком та його сучасниками, міститиме одиниці, що стосуються вершинних творів Франка та тривалої історії їх інтерпретації – як наукової, так і мистецької.

Читайте також: Коли можна піднятися на Ратушу у Львові і скільки це коштує. Можна на вихідних в суботу та неділю з 9:00 до 18:00 год., проте попередньо треба зареєструватися.

Погода у Львові: Хмарно та часом дощі. Якою буде погода на тижні у Львові. 23 жовтня – хмарно, місцями невеликі дощі. Вдень 11 – 16°. 24 жовтня, без істотних опадів. Уночі 4 – 9°, вдень 12 – 17°. 25 жовтня хмарно, часом дощі. Уночі 7 – 12°, вдень 13 – 18°. 26 – 30 жовтня, часом дощі. Уночі 4 – 11°, вдень 9 – 16° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!