Політична реклама

Хліб на українських ринках поступово дорожчає

1416 0
Останнім часом в Україні систематично зростають ціни на хліб всіх сортів і видів. Збільшення вартості товару за один місяць, як правило, невелика, але в порівнянні з попереднім роком вартість хліба вже зросла більш ніж на 7 відсотків.

При цьому зниження цін чекати не варто, - пише Вкурсе. Так, в порівнянні з березнем поточного року вартість хлібної продукції зросла у квітні на 0.04 відсотка, а порівняно з квітнем минулого року зростання цін на дані товари склало 7.6 відсотка.

Ці дані були зібрані Державною службою статистики. У порівнянні з нинішнім березнем і торішнім квітнем ціна на житній хліб зросла на 0.2 відсотка. Приблизно на таку ж величину підвищилася і вартість пшенично-житнього борошна.

Втім, трохи дешевше стала для українців хлібна продукція змішаних сортів, тобто пшенично-житнього і житньо-пшеничного. Вартість такого хліба в квітні нинішнього року виявилася на 0.8 відсотка нижче, ніж місяцем раніше. Однак у порівнянні з березнем і квітнем минулого року вартість хліба змішаних сортів все одно зросла — на 7.1 відсотка.

Як зазначають чиновники, поступове зростання вартості хліба та інших борошняних виробів буде спостерігатися і надалі. Передбачається, що збільшення ціни на дану продукцію в межах одного місяця не буде перевищувати 1 відсоток, однак у порівнянні з показниками попереднього року ціни збільшуються значно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!