Інформація про оновлення сигналів тривоги у мобільному застосунку виявилася фейком

1508 0
Розробники застосунку спростували інформацію про оновлення сигналів сповіщень, що поширювалася соцмережами.

Інформація про оновлення сигналів тривоги у мобільному застосунку «Повітряна тривога», який створений за підтримки Мінцифри – неправдива. Про це повідомили на Facebook-сторінці застосунку.

«Друзі, інформація про оновлення сигналів тривоги у загальних системах сповіщення, яка зараз активно шириться соціальними мережами та новинними ресурсами – це фейк! Застосунок «Повітряна тривога» не має до цього жодного відношення», – йдеться у повідомленні.

Розробники зазначили, що офіційне сповіщення у разі надзвичайної ситуації є таким: попереджувальний сигнал «Увага всім» – уривчасте звучання сирен, часті гудки транспорту, зокрема у записі мережами радіомовлення та через вуличні гучномовні пристрої. Тривалість звучання попереджувального сигналу становить 3-5 хвилин. Після чого телерадіомережами здійснюється трансляція відповідних повідомлень.

Читайте також: У військовій адміністрації пояснили, чи змінюватимуть сигнали повітряної тривоги на Львівщині

Спростування стосується поширюваного у соцмережах відео, в якому йшлося про нібито оновлені оповіщення у застосунку «Повітряна тривога».

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляли про оновлення системи оповіщення щодо різних видів небезпек – повітряної, хімічної, ядерної – в деяких громадах, що запровадили через загострення ядерного шантажу рф. Також у ЦПД нагадали, що під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.

Застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме не тільки про повітряну небезпеку, а й про хімічну та радіаційну небезпеку та інші загрози. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!