Київ

Ірпінь виділить 5 мільйонів гривень на дрони для ЗСУ

595 0
Планують придбати FPV-дрони, а також комплекси Starlink та окопні системи радіоелектронної боротьби

Ірпінь продовжить передавати дрони на потреби військових Збройних сил. На закупівлю безпілотників виділять 5 мільйонів гривень із міського бюджету. Про це повідомляє Ірпінська міська рада.

6 лютого на засіданні виконавчого комітету міської ради ухвалили рішення про технічний перерозподіл бюджету, щоб профінансувати закупівлю безпілотників для армії.

Як зазначив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, наразі точно не визначили, скільки і які саме БпЛА купуватимуть. Утім, планується придбати FPV-дрони з тепловізорами і без, Mavic 3Т, а також комплекси Starlink та окопні системи радіоелектронної боротьби.

Також у цей же день передав для 72-ї Окремої механізованої бригади ЗСУ коптер DJI MATRICE 30T, якому дали символічну назву "Оркодав".

«Саме про таку "пташку" нас просили військові підрозділу. Цей коптер краще переносить зміну температур та добре працює від -20° до +50° C. Та найцінніше — попри невелику вагу, він втричі потужніший за попередні моделі і здатний нести одразу три бойових комплекти вагою до 6 кілограмів», — пояснив міський голова.

За його словами, безпілотник "Оркодав" від Ірпінської громади поїхав до військових, які несуть службу на одному з найгарячіших напрямків фронту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!