Ірина Фаріон подала в суд та вимагає поновити її на посаді доцента Львівської політехніки

1370 0
Суд прийняв заяву від екснардепки, але дату першого засідання наразі невідомо.
Ірина Фаріон/ фото з відкритих джерел

Ірина Фаріон/ фото з відкритих джерел

Галицький районний суд у четвер, 7 грудня, прийняв заяву від мовознавиці Ірини Фаріон. Вона оскаржує своє звільнення з посади доцентки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка». Про це Tvoemisto.tv стало відомо з порталу Судова влада України

Ірина Фаріон вимагає скасувати наказ про її звільнення з Львівської політехніки, визнати його незаконним, а також поновити її на посаді. Дату першого засідання ще невідомо. Розглядатиме справу суддя Віталій Стрельбицький. 

Читайте також: Організаторка мітингу проти Фаріон: «Не з усіма гаслами я згодна»

Нагадаємо, що мовознавицю та екснардепку Ірину Фаріон звільнили з Львівської політехніки. Скандал навколо мовного питання, повʼязаний з Іриною Фаріон, розгорівся нещодавно після того, як мовознавиця та екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. В основному йшлось про бійців бригади «Азов».

Студенти університету наголосили, що не підтримують таку позицію та вимагали правоохоронців розглянути ситуацію. Зокрема, 14 листопада, у Львові майже 2000 осіб вийшли на протест під головний корпус «Львівської Політехніки». Вони вимагали звільнення Ірини Фаріон та її публічного вибачення. Tvoemisto.tv відвідало цей протест і запитало в учасників про мету їхнього зібрання. Зокрема, чому вони вимагають звільнення Ірини Фаріон та якими будуть дії адміністрації вишу після цієї акції. Читайте за посиланням. 

Юлія Кметик

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!