Фаріон прокоментувала своє звільнення зі Львівської політехніки

4732 0
Мовознавиця готує позов до суду.
фото з відкритих джерел/ ірина фаріон

фото з відкритих джерел/ ірина фаріон

Ірина Фаріон прокоментувала своє звільнення з посади професорки Львівської політехніки після її скандальних висловлювань на адресу українських захисників. Вона готує позов до суду. Про це повідомила Ірина Фраріон у Telegram-каналі. 

«Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві. Які ж дуже маленькі стали враз ті, що працюють у великих стінах Політехніки, яку освятили свого часу життям своїм Степан Бандера і Роман Шухевич, Катерина Зарицька і Остап Мащак, Петро Франко і Степан Чарнецький...Все тільки розпочинається, бо кожен фініш - це по суті старт. Готую позов до суду», – написала мовознавиця.

Читайте також: «Не несемо відповідальності», – Львівська політехніка про скандал довкола Фаріон

Нагадаємо, що мовознавицю та екснардепку Ірину Фаріон звільнили з Львівської політехніки. Скандал навколо мовного питання, повʼязаний з Іриною Фаріон, розгорівся нещодавно після того, як мовознавиця та екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. В основному йшлось про бійців бригади «Азов».

Студенти університету наголосили, що не підтримують таку позицію та вимагали правоохоронців розглянути ситуацію. Зокрема, 14 листопада, у Львові майже 2000 осіб вийшли на протест під головний корпус «Львівської Політехніки». Вони вимагали звільнення Ірини Фаріон та її публічного вибачення. Tvoemisto.tv відвідало цей протест і запитало в учасників про мету їхнього зібрання. Зокрема, чому вони вимагають звільнення Ірини Фаріон та якими будуть дії адміністрації вишу після цієї акції. Читайте за посиланням. 

Наталія Вареник

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!