Іспанія передала Україні новий пакет військової допомоги. Що він включає

1004 0
Бронетехніка, і боєприпаси вже є в розпорядженні української влади.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Іспанія підготувала новий пакет військової допомоги для України. Зокрема, він включає засоби ППО та броньовану техніку. Про це повідомляє zn.ua.

З нагоди Дня Незалежності України, подія, яка співпала з шістьма місяцями, відколи росія почала вторгнення, Іспанія хотіла посилити свою підтримку Києва та оголосила про відправку додаткового оборонного матеріалу.

«Це тверде зобов’язання, яке розвивалося з початку цієї війни. Весь цей час наша країна не припиняла надсилати матеріали для законного захисту українського народу», – йдеться в повідомленні Міноборони Іспанії.

Читайте також: Джонсон у Києві оголосив про виділення 54 млн фунтів стерлінгів військової допомоги Україні

Серед допомоги: близько двадцяти броньованих машин, 75 піддонів польової артилерії та повна батарея протиповітряної оборони, а також тисяча тонн дизеля вартістю приблизно два з половиною мільйони євро. 

Зазначимо, що бронетехніка, і боєприпаси вже є в розпорядженні української влади.

Окрім зброї, підготовлено вантаж із 30 тисяч одиниць обмундирування для зими – 15,6 тисячі курток, 15 тисяч костюмів та кілька тисяч одиниць додаткового одягу. Відвантаження заплановане на вересень.

Нагалаємо, Україна у День Незалежності отримала від США 3 млрд доларів США до державного бюджету у формі безповоротного гранту.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!