15 млн євро для Львівщини, новий проєкт «Твого міста» і реставрація давніх скульптур. Підсумки доби

927 0
Нині 22 квітня та 789 доба героїчного протистояння агресії рф.
фото: lviv.travel

фото: lviv.travel

Акцент дня: «Ми продовжили його справу». Як друзі загиблого бійця відкрили у Львові кафе в пам’ять про нього. «Медіа-хаб «Твоє місто» запускає проєкт «На першій лінії. Тривала стійкість» – документальні відеоісторії про тих, хто творить майбутнє в кожному куточку України.

Перший випуск цього проєкту – про історію кафе «Республіка саду», ідея якого належить Дмитру Пащуку, львівському ресторатору, пластуну, французькому легіонеру, що загинув під час оборони Херсонщини у березні 2023 року.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 85 бойових зіткнень, з них 23 та 17 на Новопавлівському та Лиманському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено ворожий пункт управління БпЛА. Також знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 7 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 5 ударних дронів було знищено.

Читайте також: Кабмін планує обмежити надання послуг ухилянтам. Що відомо. Міністр юстиції анонсував нові зміни.

Та: Мобілізація за несплату аліментів. Що відомо. У травні набуде чинності новий закон про мобілізацію. Крім заборони ухилянтам керувати автомобілями, консульських обмежень у разі непоновлення персональних даних у ТЦК, він передбачає додаткові санкції для військовозобов’язаних батьків, котрі не сплачують аліментів.

Ключові події:

1. Сенат США розгляне законопроєкт щодо виділення Україні 60 млрд доларів вже за кілька днів. Процедура передбачає два голосування, обидва – пройдуть у вівторок.

Читайте також: ЄС виділить 15 млн євро на реалізацію проєктів на Львівщині. Що планують зробити. Фінансування відбудеться в межах Програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027»;

2. На українсько-польському кордоні сповільнили пропуск вантажівок. Ситуація виникнула у зв’язку з збоєм системи митної служби Польщі.

Читайте також: На Львівщині викрили групу осіб, яка підробляла та продавала навушники Apple. Своїми підробками група осіб завдала шкоди компанії на 1.2 млн грн;

3. Частина шкіл Львівщини не має укриття для складання НМТ. Громадам, які досі їх не облаштували, дали два тижні.

Читайте також: На Львівщині можна безкоштовно отримати милиці та крісла колісні. «Ця послуга – безкоштовна. Нею можуть скористатись люди, котрі потребують спеціальних технічних засобів реабілітації. Це діти з інвалідністю віком до 18 років, особи з інвалідністю, а також інші окремі категорії населення – люди похилого віку, учасники бойових дій, постраждалі. Доступною вона є і для жителів Львівщини, і внутрішньо переміщених українців, які тут зареєстровані та проживають.»

Та: Де у Львові планують облаштувати нові пішохідні переходи. Зокрема, це – вулиці Антоновича – Грюнвальдська; Шевченка – Величковського; вул. Пасічної – Пирогівка;

4. У Львівській політехніці реставрують скульптури із Домініканського монастиря. Як розповів завідувач кафедри архітектури та реставрації Львівської політехніки Микола Бевз, раніше вони були у верхній частині дзвіниці на території монастиря отців-домініканців у містечку Підкамінь.

Читайте також: У Львові продовжують ремонт балконів. Скільки планують завершити цьогоріч. Цього року планують відновити 102 балкони – 93 індивідуальних та 9 балконів загального користування, на загальну суму 9,5 млн грн.;

5. У Львові прогнозують погіршення погодних умов та заморозки. Уночі та зранку 22-23 квітня прогнозують сильний заморок до -5°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!