НАЗК перевіряє декларації чиновників та депутатів Львівщини та історія бійця, який відвідав на протезі Антарктиду. Підсумки доби

543 0
Нині 9 травня та 806 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: У Львові оприлюднили усі проєкти, які подали на конкурс Меморіалу Героїв України. «27 проєктів – це дуже велика кількість для такого муніципального конкурсу, але ми розуміємо звідки така кількість. Для багатьох людей це був надважливий конкурс. Деякі студії навіть відклали комерційну роботу, щоб зосередитись на завданнях конкурсу. Для нас було відповідальністю не лише провести вибір гідних переможців – проєктів, які посіли першу трійку призових місць – але оцінити усі проєкти, адже вони також є дуже достойними», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 146 бойових зіткнень, з них 45 і 26 на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 засобах протиповітряної оборони, 2 артилерійських засобах, 10 районах зосередження особового складу та 1 іншому важливому об’єкту противника.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 20 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 17 ударних БпЛА.

Читайте також:  Розбір завалів та можливі відключення світла. Що відомо про ракетний удар по Львівщині. На території двох громад Львівщини виявили уламки збитих ракет.

На цю ж тему: Ракетна атака 8 травня. Наслідки удару у Києві та області. На Київщині сталась пожежа, поранені цивільні, зруйновано і пошкоджено приватні оселі, пошкоджені лінії електропередач.

Та: Є серйозне завдання для кожного з нас: маємо втрутитися у свою щоденну рутину. Вранці 8 травня росія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури у шести областях України, зокрема, на Львівщині. Як наслідок, в Міністерстві енергетики попередили про можливі відключення світла і закликали до економії, особливо у пікові години. Радниця прем’єр-міністра, членкиня наглядової ради НАК Нафтогаз України Наталія Бойко вважає, що зараз українцям важливо втрутитися у свою щоденну рутину: «допомагаючи енергетикам, ви допомагаєте собі».

До речі, Велика Британія надасть Україні 23 млн євро на відновлення енергетики після атак росії.

Тема дня: «На протезі в Антарктиду!», – боєць зі Львівщини, який пережив клінічну смерть. «Я не міг повірити, що бачу дві кросівки, не одну», – пригадує 26-річний ветеран Олег Сливар свої перші кроки на протезах. Хлопець каже, що втрата ноги – не головна його травма: він пережив зупинку серця та клінічну смерть. Якби не лікар, який усупереч протоколу реанімував хлопця 30 хвилин, Олега не було б серед живих.

Ключові події:

1. Рада проголосувала за продовження воєнного стану та мобілізації. Це стало вже 11-м продовженням від початку повномасштабного вторгнення у 2022 році.

На цю ж тему: Рада дозволила мобілізуватися деяким категоріям ув’язнених. У законі залишалася норма про дозвіл на умовно-дострокове звільнення для засуджених за умовне вбивство.

Та: Мобілізація студентів. Кого можуть призвати до армії та хто отримає відстрочку. Під мобілізацію потрапляють студенти на заочній формі навчання;

2. НАЗК проводить перевірку декларацій чиновників та депутатів Львівщини. Серед переліку, керівник Служби відновлення Львівщини Олег Береза та два депутати Львівської міськради.

Читайте також: Керівник департаменту муніципальної безпеки став депутатом Київради. Роман Ткачук є підозрюваним у чотирьох справах.

Та: Київрада відзначила званням «Почесний громадянин Києва» Ліну Костенко і Валерія Залужного. «Був дуже радий вручити відзнаки вдома у Ліни Василівни», – розповів Віталій Кличко;

3. Два львівські університети отримають понад 1,5 млрд грн з державного бюджету. «Львівська політехніка» отримає 980,1 млн грн, а університет імені Франка – 568,4 млн грн.

Читайте також: Львівська доцентка та психологиня стала ректоркою Українського вільного університету в Мюнхені. Лариса Дідковська здобула 62% голосів виборців.

Та: У Львові оголосили конкурс на директора Палацу мистецтв. Документи прийматимуть з 9 травня і упродовж 30 календарних днів;

4. На Львівщині завершили обстеження доріг. Які недоліки виявили. Як повідомили у Патрульній поліції Львівщини, інспектори виявили 14549 м² ям, вибоїн та просідань.

Читайте також: До Львова курсуватиме модернізований електропоїзд. У потягу буде кілька зручних нововведень. Зокрема, кріплення для велосипедів, розетки для зарядки та комфортні сидіння.

Та: Як розблокувати Леокарт з від’ємним балансом. Пояснення. Після поповнення має пройти орієнтовно від 10 хвилин, аби система розблокувала картку;

5. МКіП пропонує створити заповідник, аби захистити Китаївське городище від забудови. З 2009 року Китаїв набув статусу памʼятки археології національного значення.

Читайте також: Як відзначатимуть День музеїв у Львові. Програма заходів. Протягом трьох днів львівські музеї відкриють двері для всіх охочих, пропонуючи різноманітні екскурсії, лекції, майстер-класи та інтерактивні заходи.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!