Для розбудови Unbroken Львову потрібно ще кілька приміщень

2430 0
Низка проєктів уже перебуває у процесі реалізації, ще декілька планують втілити.
Візуалізація реабілітаційного центру /abmk

Візуалізація реабілітаційного центру /abmk

Міський голова Львова Андрій Садовий під час сесії Львівської міської ради представив план розбудови екосистеми людяності Unbroken. Він згадав ті проєкти, які в місті вже реалізували у межах Unbroken (реабілітаційний центр на вул. Мазепи, Незламні матусі, протезна майстерня, центри ментального здоров’я), а також назвав ідеї, які наразі перебувають в процесі або які планують почати втілювати.

Зокрема, місто просить «Укрзалізницю» передати приміщення у поліклініці на вул. Повітряній, щоби відкрити там ще один центр ментального здоров’я під патронатом першої леді Олени Зеленської. Іще одну міську будівлю на вул. Замарстинівській, 83 планують перебудувати під центр з особливими умовами для людей, які повернулися з полону чи були в окупації.

Будівля на вул. Замарстинівській, 83

А у приміщенні на вул. Пекарській, де раніше був монастир УПЦ МП, хочуть облаштувати реабілітаційний центр. 6 квітня це приміщення передали у користування Першому територіальному медичному об'єднанню. Йдеться про понад 3 тис. кв. метрів. Для цього залучатимуть кошти. 

Приміщення на вул. Пекарській

Крім того, до дня захисту дітей, що відзначають щорічно 1 червня, планують оголосити збір коштів для дитячої реабілітації, що мала б запрацювати в лікарні на вул. Пилипа Орлика. Садовий розраховує, що вдасться зібрати до 100 млн грн. Умови збору – переказ одноденної зарплати. Окремим проєктом є будівництво житла для людей старшого віку. Партнером у втіленні проєкту може стати місто Кан (Франція), де вже реалізували подібне.

Читайте також: Стало відомо, як виглядатиме реабалітаційний центр в Брюховичах

Також у процесі проєктування – великий реабілітаційний центр на вул. Івасюка, 74 у Брюховичах. До проєкту фінансово долучилися міста Фрайбург та Вільнюс. Йдеться про 4 тис. кв. метрів.

На етапі оголошення і конкурс на проєкт будівництва операційного блоку у лікарні св. Пантелеймона, де, за словами міського голови, дуже бракує місця, бо є багато поранених. 

Також для будівництва соціального гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб з особливими потребами, що буде на вул. Миколайчука, Європейський союз виділив 19,5 млн євро. Проєктування мають завершити до середини літа. У цьому мікрорайоні також має бути садок, школа, завод для протезування, Unbroken sport та Unbroken art. Для Unbroken sport планують знайти благодійника, який би допоміг в облаштуванні арени для такого різновиду хокею, як слеш. У нього можуть грати люди з інвалідністю. Також мала би бути окрема локація для Unbroken art.

Читайте також: У Львові відкрили мобільну майстерню протезування

Іще одна, додає Андрій Садовий, критично важлива тема – це створення управління для перекваліфікації ветеранів. Кожен, хто повертається з війни, потребує роботи, але для цього, з його слів, треба створити окреме управління і системний підхід, оскільки йтиметься про допомогу у працевлаштуванні тисячам людей. 

Андрій Садовий запевнив, місто вже на фінальній стадії в отримання всіх дозволів на будівництво колії на вул. Миколайчука. Цього року її мають почати будувати. 

«Перший віцепрезидент ЄБРР був у Львові та обіцяв, що грантова частина цього проєкту становитиме до 40-50%», – каже він. 

Нагадаємо, що Львів запланував прокласти трамвайну колію та розширити вулицю Миколайчука, у бюджеті розвитку на це передбачили 21 мільйон гривень. Журналістка Tvoemisto.tv проаналізувала, чи реальним виглядає цей план та що може стати на заваді.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!