Італія продовжила заборону на в’їзд для українців до 15 березня

1034 0
В’їзд дозволено лише громадянам Італії або держав ЄС за певних обставин.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Уряд Італії продовжив заборону на в’їзд українським туристам до 15 березня. Заборона стосується також громадян, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Читайте також: Чорногорія змінила правила в'їзду для українців

Зазначимо, що в’їзд дозволено лише громадянам Італії або держав ЄС, членів родини або тих, хто має «усталені відносини» з мешканцями Італії, а також для тих, хто прямує на роботу, навчання, спортивні змагання тощо.  

Водночас навіть ці особи мають пройти десятиденний карантин після прибуття до Італії, незалежно від вакцинації.

У прикордонній службі також зазначають, що з 1 лютого для в’їзду до Іспанії вакцинованим особам, у яких від останньої дози пройшло більше 270 днів, необхідно мати у сертифікаті інформацію про наявність «бустерної» дози.

Крім того, з 16 лютого свої кордони відкривають Філіппіни для повністю вакцинованих туристів, однак скорочують терміни дії ПЛР-тестування з 72 до 48 годин.

Читайте також: Німеччина знову внесла Україну до списку країн із високим ризиком зараження

Нагадаємо, що від учора, 30 січня, Німеччина віднесла Україну до країн з високим ризиком зараження і посилила правила в’їзду для українських туристів. Відтак, люди, які в’їжджають із України до Німеччини, зобов’язані відбути 10-денний карантин. Достроково завершити ізоляцію можна лише через п’ять днів після перетину кордону, якщо тест буде негативним.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!