Італія заборонила в’їзд навіть вакцинованим туристам з України

1200 0
Таке рішення прийняли через поширення штаму Омікрон.
Фото: ANGELO CARCONI

Фото: ANGELO CARCONI

Від завтра, 16 грудня, Італія припинить пропуск подорожуючих з України до Італії з «необов’язковою» метою, передає Європейська правда.  

Відповідне рішення ухвалив уряд Італії під час перегляду правил в’їзду через поширення штаму коронавірусу Омікрон. За рішенням, яке ухвалили вчора, 14 грудня, Україну перенесли до групи держав Е, щодо якої діє заборона на в’їзд для більшості пасажирів.

Читайте також: Польща змінила правила в’їзду. Негативний тест на Covid-19 потрібен навіть вакцинованим

Зазначимо, що в’їзд дозволять лише громадянам італії чи держав Європейського Союзу, також членам родин або тих, хто має «усталені відносини» з мешканцями Італії. Крім того, потрапити до Італії зможуть люди, які там навчаються, працюють або їдуть в країну через спортивні змагання.

Однак, навіть ці особи по прибуттю до Італії  змушені будуть пройти десятиденний карантин. Наразі такі правила для туристів з України мають діяти до 31 січня 2022 року, однак це не є гарантією того, що у оновлених правилах знімуть заборону.

Нагадаємо, що Італія також запровадила жорсткіші правила в’їзду для громадян країн з ЄС. Відтак, вимагатимуть негативний текст на коронавірус навіть від вакцинованих туристів.  

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Крім того, від сьогодні, 15 грудня, починають діяти зміни щодо перетину кордону для громадян, які прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України). Інформація про це доступна на інтерактивній карті Міністерства закордонних справ, що постійно оновлюється.

Так, під час перетину кордону подорожні мають надати представникам Прикордонної служби Польщі результати негативного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест зробили. Тест можна робити як в країні з якої особа прибуває, так і на території Польщі. Важливо, що така вимога стосується, в тому числі вакцинованих осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!