Із фасаду поліклініки на Руській обвалилась частина гіпсової ліпнини

2172 0
Постраждалих від обвалу немає.
Фоо: Ігор Зінкевич / Facebook

Фоо: Ігор Зінкевич / Facebook

Із фасаду будівлі 1-ї міської поліклініки на Руській, 20 у Львові обвалилась частина гіпсової ліпнини. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У поліклініці на Руській знайшли розписи початку ХХ століття. Фото

«Wе кругла ліпнина зі сторони входу біля зупинки. Ми з 2010 року неодноразово повідомляли про необхідність проведення робіт на цій будівлі, однак реконструкції не проводили через брак фінансування. Комісія зафіксувала цей випадок, місце події обгородили й уже прибрали ліпнину, яка обвалилася. Коли стався обвал, людей на зупинці не було, тому ніхто не постраждав», — зазначила в. о. головного лікаря КНП «1-а міська поліклініка Львова» Наталія Бачун.

Читайте також: У Львові реставрують балкони з опорами у вигляді слонів. Фото

Додамо, що у 2006 році у поліклініці замінили частину даху, а цього року у будівлі почали реставрувати вікна. Також за кошти проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста» (GIZ) відреставрували металеві елементи будинку та балконів, а також дві вхідні брами.

Довідка

Будівлю на вулиці Руській, 20 збудували у 1905-1906 роках за проектом архітекторів Івана Левинського та Тадеуша Обмінського. Спершу будинок спорудили для страхового товариства «Дністер», а у 1950-х роках тут облаштували гуртожиток для партійної школи при обкомі КПУ, їдальню і спортзал облради, лазню та майстерню взуття. Нині будівлю занесли до реєстру пам’яток архітектури.

Фото Ігора Зінкевича / Facebook 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!