Кабмін продовжив на рік виплати компенсацій бізнесу за працевлаштування переселенців

852 0
Прогнозні витрати Фонду на 2023 рік становлять 308 млн грн при прогнозному працевлаштуванні 23 тис. осіб.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

Урядова програма, що стосується виплат компенсацій роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, продовжить діяти у 2023 році. Кабінет міністрів прийняв постанову, якою вніс зміни до Порядку надання такої компенсації на засіданні Уряду 10 січня 2023 року. Про це повідомляє Урядовий портал.

Рішення передбачає доповнення механізмів фінансування програми, зокрема, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (в межах фінансових можливостей) та інших джерел, не заборонених законодавством.

Читайте також: Місія Львова – допомагати. Як місто пережило рік та що далі

«Запропоновані зміни дозволять продовжити в 2023 році реалізацію цієї програми. Минулого року нею скористались понад 10 тисяч підприємців. Вони отримали від держави  компенсацію на загальну суму 200 млн грн за те, що взяли на роботу майже 16,5 тисяч внутрішніх переселенців», – заявила перша віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Прогнозні витрати Фонду на 2023 рік становлять 308 млн грн при прогнозному працевлаштуванні 23 тис. осіб.

Нагадаємо, Уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців в квітні 2022 року. Мета програми – пришвидшити адаптацію людей, що змушені були переїхати з небезпечних регіонів, та підвищити рівень зайнятості серед населення.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!