Які вакансії та зарплати пропонують на Львівщині

2485 0
У базі вільних робочих місць і вакантних посад нараховували майже 120 пропозицій працевлаштування із заробітком від 20 до 50 тисяч гривень.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

На Львівщині за сім місяців 2022 року роботу за сприяння служби зайнятості шукали 9,4 тисяч безробітних. Середній розмір заробітної плати, зазначений працедавцями у вакансіях, становив 9,6 тис. грн. Про це повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у Львівському центрі зайнятості.

Водночас у базі вільних робочих місць і вакантних посад нараховували майже 120 пропозицій працевлаштування із заробітком від 20 до 50 тисяч гривень. Чверть із них – це вільні місця праці для водіїв автотранспортних засобів, зарплата яких сягає до півсотні тисяч гривень. Стільки ж на Львівщині вакансій для лікарів різної спеціалізації із винагородою 20 тис. грн. Зокрема бракує невропатологів, педіатрів, онкологів, терапевтів, анестезіологів, хірургів, психіатрів, кардіологів отоларингологів, дерматологів тощо.

Читайте також: «Мусимо швидко перемогти, щоб українці швидко повернулися додому». Яка ситуація з міграцією на Львівщині

У Львові на зарплату 45 тис. грн шукають машиністів крана автомобільного. Машиністу автогрейдера готові платити 30 тис. грн, на 5 тис. грн менше – машиністам механічного котка, 23 тис. грн – пивоварам, майже 22 тис. грн – фахівцям, 20 тис. грн – головному бухгалтеру, технологу, машиністам екскаватора та машиністам крана автомобільного.

У Бродах 20 тис. грн отримуватиме інженер з охорони праці, у Буську – тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, у Кам’янка-Бузькій – директор фінансовий та столяр.

Вакансії із заробітною платою 30 тис. грн зареєстровані у Пустомитах для слюсаря-електрика з ремонту устаткування, машиніста установки самоклейних плівок і менеджера (управителя) на автомобільному транспорті. Натомість інженеру-конструктору пропонують 25 тис. грн, операторам-термістам на автоматичних лініях – 22 тис. грн., машиністу екскаватора, слюсарю з ремонту колісних транспортних засобів і завідувачу складу – 20 тис. грн.

У Радехові 40 тис. грн буде заробляти агроном-дослідник та економіст, на 10 тис. менше – інженер з транспорту, 24 тис. грн – інженер-програміст, 20 тис. грн – електрослюсар, логіст та інженер з охорони праці.

У Трускавці найвищу – 30 тис. грн – винагороду пропонують механізаторам комплексної бригади на навантажувально-розвантажувальних роботах, у Самборі 25 тис. грн – агрономам, у Червонограді 20 тис. грн – помічнику майстра (ткацькі верстати та в’язальні машини).

Читайте також: 50% українських біженців у Польщі хочуть повернутися щойно війна закінчиться 

На початку серпня на одне вільне місце праці на Львівщині в середньому претендувало троє безробітних. Найбільше вакансій задекларували підприємства переробної промисловості (29,6%), заклади гуртової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту та мотоциклів (15,4%), а також фірми сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (9,5%).

Як розповіли у Центрі зайнятості, у Львівській області наразі бракує швачок, водіїв автотранспортних засобів, слюсарів, електромонтерів, перукарів, монтерів кабельного виробництва, столярів, електрогазозварників, трактористів тощо. Також чималий попит на працівників сфери торгівлі, громадського харчування, а також на осіб без професії чи спеціальної освіти: двірників, молодших медичних сестер, прибиральників території або підсобних робітників.

Претенденти, яких найбільше зареєстровано на одну вакансію: керівник та менеджер (8 осіб), технічний службовець (7 осіб), працівник торгівлі (4 особи).

Нагадаємо, що про те, які виклики, пов’язані з економікою, працевлаштуванням та житлом для ВПО, постали в нашому регіоні та в Україні загалом – обговорювали під час дискусії на Тvoemisto.tv. Детальніше про це читайте тут.

Антоніна Костик
Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!