Політична реклама

Картопля на ринках Львова подорожчала до 5 гривень

2398 0
Ціни на овочі борщового набору, попри сезон, не знижуються, а продовжують рости.

На Привокзальному ринку у Львові, який вважають одним з найдешевших, за кілограм картоплі хочуть 5 гривень, трохи менша продають по 4, - пише Високий замок.

Стільки ж, як і картопля, кош­тують морква та червоний буряк.

За кілограм цибулі просять 6 гривень. Болгарський перець коштує 17-19.

Як пише видання, на ринку досить багато свіжих огірків. Їх ціна 10-12 гривень за кілограм. Не бракує на ринку і весняних овочів. Пучок редиски – 3 гривні, зеленої цибулі – 2,5 грн.

За словами директора компанії «ПРО-Консалтинг» Олександра Соколова, урожай овочів, насамперед картоплі, цього року і справді нижчий, ніж торік, і фермери зазнали втрат через несприятливу погоду. Однак ці втрати не настільки значні. Тому, за словами Олександра Соколова,  зростання цін, окрім об’єктивних причин, пов’язане з надмірними апетитами продавців.

Такої ж думки і аналітик консалтингової агенції “ААА” Марія Колесник. За її словами, є проблеми лише з урожаєм картоплі, а щодо інших овочів “борщової групи”, то на них ціни не мали б суттєво зростати. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!