Київ

Керівництво університету ім. Т. Шевченка запідозрили на розкраданні під час ремонту укриттів, — ЗМІ

942 0
Йдеться про облаштування укриттів у студентських гуртожитках

Правоохоронці розслідують розкрадання коштів керівництвом Київського національного університету ім. Тараса Шевченка під час ремонту у бомбосховищах студентських гуртожитків. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело у Нацполіції.

Як зазначається, в серпні 2023 року було зареєстровано кримінальне провадження за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах або в умовах воєнного чи надзвичайного стану».

Співрозмовник агентства поінформував, що «у межах кримінального провадження 1 вересня 2023 року Національна поліція спільно з СБУ провели огляди бомбосховищ у студентських гуртожитках №14 і 23, під час яких експерти зафіксували порушення, що, за попередніми висновками, завдає збитків державі на суму від 1 до 2 млн грн».

За його словами, КНУ ім. Т. Шевченка підписав договори щодо виконання ремонтних робіт з приватними підприємцями, які можуть бути пов’язані з керівництвом університету.

Нагадаємо, у Києві в укритті Національного авіаційного університету жили безпритульні, там сталась пожежа.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!