Спати не можна працювати: чому Львів прибирають у час пік?

2913 0
У Львові машина із санітарної очистки прибирає вулиці у години пік, коли мешканці їдуть на роботу чи уже вертаються з обіду. Таким чином вона стає причиною заторів у місті. Tvoemisto.tv дізналося на прикладі Франківської району, як у Львові прибирають вулиці, скільки техніки задіяно та чому «причепурити» місто вночі немає змоги. На питання відповідав голова Франківської РА Тарас Гнида.

Прибирати вулиці вночі у Львові не мають змоги -  мешканці скаржаться на шум, тому і доводиться задіювати працівників удень.

«Я розумію, що санітарна машина збирає сміття й може створювати затори. Але у нас не односторонній рух, її можна об’їхати. Натомість, як тільки вночі працює транспорт, то нам одразу телефонують мешканці й скаржаться на шум, що ми не даємо їм спати. Я навіть не знаю, що тут ще можна сказати», - пояснює голова Франківської РА

Натомість Тарас Гнида пояснює принцип роботи та графік самої прибиральної техніки.

Усі машини працюють за відповідним графіком. З 7:30 год ранку і до 14:30 год – вулиці прибирає машина санітарної очистки. Після цього, з 15:00 год і до 18:00 год – порохотяг.

«Ввечері вулиці миють миючі машини, але вул. Городоцьку миємо зранку», - розповідає Тарас Гнида.

Миюча техніка працює у годину пік на проспекті Свободи

Яку техніку використовують?

Прибиральну техніку можна розмежувати на ту, яку задіюють взимку та влітку. Щоденно, у теплу пору, Франківський район прибирає вісім одиниць техніки. Надає необхідні машини шляхо-ремонтне підприємство (ШРП), саме воно обслуговує Франківський та Галицький райони. Решту техніки, за вимогою, надає львівське комунальне підприємство або різноманітні організації.

За словами Тараса Гниди, Франківський район щоденно прибирає вісім одиниць техніки:

дві – це автівки санітарної очистки (вони прибирають сміття, заметене працівниками ЖЕКів);

один порохотяг – збирає сміття з прибардюрної частини;

три щітки – підмітають у місцях з великим забрудненням та з прибардюрної частини, їх використовують після дощу, або у випадку утворення болота.

дві миючі машини – їх використовують уже після усіх робіт, (ручної та механізованої чистки), також нею чистять тротуари.

Також є ще три прибиральні машини, їх використовують, здебільшого на вулицях із бруківкою та великим потоком людей, наприклад, на вул. Городоцькій чи вул. Кульпарківській.

Фінансування.

Фінансування здійснюється по факту виконання робіт.

«Є договірні стосунки між адміністрацією ШРП і за фактом виконаних робіт проводиться оплата. Львівське комунальне підприємство замовляє необхідну послугу і в кінці місяця оформляє кошторис. Кошти надходять з бюджету міста», - пояснює Тарас Гнида

Розмовляла Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!