Київ

Кличко підтвердив викуп цеху Більшовика і відповів на закиди про пріоритетні розв'язки

1108 0
Цех «Більшовика», який демонтують заради розв'язки на Шулявці, коштує місту майже 113 мільйонів гривень.

Реконструкцію Шулявського шляхопроводу планують повністю завершити до середини наступного року. До того часу здійснять роботи з демонтажу 5 цеху заводу, розташованого поруч із шляхопроводом, облаштують зʼїзди із Шулявського шляхопроводу, завершать благоустрій території. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».
 
«Щодо петиції стосовно добудови Шулявського мосту. Ми неодноразово говорили, що закінчити цей об’єкт можна тільки після знесення цеху номер 5. Ця споруда перебувала у держвласності, і за неї держава виставила місту дуже немалий рахунок – майже 113 мільйонів гривень. Кошти на викуп були виділені за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених на 2022 рік відповідно до рішень Київської міської ради», – зазначив мер Києва.
 
Він додав, що наразі здійснюється демонтаж та вивільнення внутрішніх приміщень будівлі від обладнання. Це необхідно для подальшого знесення самої будівлі та продовження  реконструкції об'єкту.
 
«Біля Шулявського шляхопроводу вже розпочали ремонт підземного пішохідного переходу. Завершать його наприкінці осені цього року. А в липні розпочнуть роботи з демонтажу 5-го цеху. У жовтні будівельники почнуть облаштовувати зʼїзди», – підкреслив Віталій Кличко.
 
За його словами, всі будівельні роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити в середині 2024 року. 
 
Нагадаємо, кияни підтримали петицію про заборону будівництва нових розв’язок, поки не добудують Шулявський шляхопровід. Петицію зареєстрували після того, коли стало відомо, що Київ цьогоріч почне будівництво нової дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної, що в Оболонському районі столиці, вартістю 1,314 млрд грнОкрім того, цього року планують розпочати реконструкцію розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, О. Теліги та О. Довженка, вартістю 934 млн грн.
 
Як ми повідомляли, 15 листопада 2022-го Київ розрахувався за цех «Більшовика», який мають знести задля Шулявської розв'язки. Цех коштував місту майже 113 мільйонів гривень. Міські кошти відійшли теперішньому власнику заводу «Більшовик» - компанії «Дженерал Комерс», яка належить групам UFuture Василя Хмельницького та «А-Девелопмент» Олексія Баранова.
 
Компенсація власнику цеха, за рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 2 лютого 2022 року, формувалась з двох складових: 78 188 500 грн. - вартості прав, пов'язаних з земельною ділянкою (право постійного користування) та 34 754 000 грн. - вартості нежитлової будівлі (самого цеху). У тексті судового рішення вказано, що юристи Київради наполягали на тому, що придбання даного майна має обійтися громаді міста не більше, ніж в 34,7 млн гривень. Однак суд пристав на позицію забудовника. У Київраді вирішили не оскаржувати дане рішення суду. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!