Книгу про українські націоналістичні рухи визнали одним з найкращих історичних матеріалів у США

555 0
Американська асоціація бібліотек визнала книгу одним із найкращих історичних матеріалів, опублікованих у 2022-2023 роках.
Фото: Громадське місце

Фото: Громадське місце

Книгу «Ворожі архіви: радянські протиповстанські операції та український націоналістичний рух» українського історика Володимира В’ятровича та канадського історика та географа Любомира Буцюка у США визнали одним з найкращих матеріалів 2022-2023 року. Про це повідомило видання «Громадське». 

Оцінювання проводила Американська асоціація бібліотек, яка зазначила, що книга має «безцінну інформацію про український націоналістичний рух від Другої світової війни до 1955 року». 

«Оскільки більшість листів перекладено англійською мовою вперше, цей том є цінним джерелом для дослідників, які досліджують історію відносин між Радянським Союзом та Україною. Виноски є по всій книзі, щоб забезпечити контекст для документів. Цей ресурс рекомендовано для наукових бібліотек», – йдеться в повідомленні.

Перекладом на англійську займалась англійська журналістка, редакторка та дослідниця Марта Дарія Олійник. 

Нагадаємо, що книга Тараса та Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг» увійшла до підбірки найкращий дитячих книг 2023 за версією New York Times.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!