Коли до Варшави запустять потяги без змін шасі та в якому стані електромережа Львівщини. Підсумки доби

1217 0
Нині 13 березня та 383 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: ДТЕК

Фото ілюстративне: ДТЕК

Ситуація на фронті: Під час останньої масованої ракетної атаки рф по території України, ворог намагався відшукати локації ППО Patriot. «Ми розуміли й очікували накопичення сил і засобів, відстежували ретельно дії ворога і розуміли, що готуються хвилеподібні атаки. Але, нагадаю, ми всі були готові до того, що вони будуть вишукувати нову тактику дій, в тому числі протидію нашій ППО», – зазначила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За даними Генштабу (станом на 6:00), російський агресор не полишає намірів щодо окупації України. Не зважаючи на значні втрати, продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили 102 атаки противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали удару по ЗРК противника та 8 – по його районах зосередження. Також уражено уразили пункт управління і 2 склади боєприпасів і склад паливно-мастильних матеріалів.

Читайте також: СБУ підтвердила особу Героя, розстріляного за слова «Слава Україні!». Ним виявився снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Ключові події:

1. Стало відомо, скільки українців виїхали та залишилися за кордоном. «Якщо дивитися на дані Держприкордонслужби, з моєї точки зору, це найбільш надійна інформація. Ми просто фіксуємо, скільки людей виїхало, і скільки людей в’їхало. Сальдо – це збільшення кількості українців за кордоном. Якщо ми дивимося з 24 лютого минулого року до 20 лютого цього року, у мене є цифри – 1 мільйон 830 тисяч. На стільки збільшилася кількість українців за кордоном за цей період», – пояснила директорка Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. Птухи НАН України Елла Лібанова.

Читайте також: Ціни на продукти в Україні зросли на 31,5%. Що найбільше подорожчало. Найбільше (на 13,9%) подорожчали овочі. На 1,4–0,4% зросли ціни на фрукти, м’ясо птиці, рибу та продукти з риби, хліб, молоко та молочні продукти, макаронні вироби, безалкогольні напої. Водночас на 2,3–0,4% подешевшали продукти переробки зернових, яйця, рис, сало, яловичина, свинина, соняшникова олія;

2. У Києві повністю відновили теплопостачання після російської ракетної атаки. Інфраструктура міста працює в штатному режимі.

На цю ж тему: Стало відомо, у якому стані енергомережа Львівщини. «З тим станом мережі, який є на зараз, не можна сказати, що ми в хорошій ситуації. Ми чітко маємо розуміти, що потужності розбомблені. Ми входимо у весну з поганою мережею. І над нею треба буде важко працювати, щоб витримати наступну зиму», – пояснив очільник Львівщини Максим Козицький;

3. IBOX відновив роботу своїх терміналів. Які послуги вже доступні. «Як і обіцяли – лише за три дні нашій команді вдалось відновити роботу всього парку терміналів, тому вже зараз вони працюють на повну потужність і готові приймати ваші платежі по основним послугам», – зазначили в компанії.

4. Стало відомо, коли між Львовом та Варшавою запустять прямі потяги. Першу ділянку колії вже почали будувати. Лінії проходитимуть від українського міста Рава-Руська до польського села Хребенне.

«Ми до кінця 2023 року продовжимо цю ділянку до Львова по наявній широкій колії. У майбутньому це створить можливість курсування прямих поїздів Варшава – Львів, без пересадок і змін шасі», – зазначив директор офісу міжнародних проєктів «Укрзалізниці» Володимир Шемаєв.

Читайте також: «Укрзалізниця» відновила один ще рейс до Львова, для іншого – змінила розклад руху. З 12 березня повертається рейс №807/808 Львів – Коломия – Львів;

5. Львів’ян запрошують на молитву перед копією Єрусалимської чудотворної ікони Богородиці. Упродовж Великого посту вона буде в Соборі святого Юра. Перед іконою щодня, окрім вівторка, звершуватимуть Молебень до Пресвятої Богородиці. До молитви, яка відбуватиметься о 10:00, запрошують усіх львів’ян.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!