Коли у школярів Львівщини почнуться зимові канікули

5574 0
Кожна громада самостійно визначає графік відпочинку у школах.
Фото умовне

Фото умовне

Цьогоріч в Україні шкільні канікули адаптували під зміни у календарі. Відтак відпочиватимуть діти взимку вже після 20 грудня. Школи Львівської області почнуть зимові канікули не одночасно, адже кожна громада самостійно визначає конкретні терміни. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіли у департамені освіти та науки Львівської ОВА.

Водночас назвали приблизні дати. Тож, відомо, що зимові канікули у більшості навчальних закладів почнуться 23 або 25 грудня і триватимуть до 7 або 14 січня. Деякі школи підуть на відпочинок швидше – 18 грудня. 

Читайте також: Через три роки на Львівщині планують відкрити 100 ліцеї

Додамо, раніше у керівник департаменту освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк повідомляв, що кожна школа Львова самостійно визначає дату та кількість днів, коли учні відпочиватимуть взимку. Деякі матимуть 21 день канікул. Водночас перелік шкіл та кількість днів зимових канікул досі формується. Головне, аби школи відпрацювали 175 днів у навчальному році, а канікули можуть корегувати самостійно. 

Нагадаємо, у Державній службі якості освіти заговорили про можливі зміни в тривалості навчання вже у 2024 році. Tvoemisto.tv з’ясувало, хто зі школярів потрапить під реформу, що змінилося в початковій та базовій середній освіті та чого чекати від старшої профільної у матеріалі.

Тетяна Дзяма

________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!