Колишню голову сільради з Львівщини підозрюють у махінаціях із землею

1819 0
Чиновниця вивела з держвласності земельні наділи на майже 2 млн грн.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

На Львівщині правоохоронці затримали 66-річну жительку Яворівського району за підозрою у незаконному виведенні з державної власності земельних ділянок. Зловмисниця, будучи головою сільської ради однієї із громад Львівщини, неправомірно вилучила та передала у приватну власність 5 земельних ділянок загальною площею більше ніж 0.5 гектара та загальною вартістю майже 2 мільйони гривень.

Джерело: Поліція Львівської області, Управління СБ України у Львівській області

Ім'я жінки не розголошують, проте за даними Zaxid.net, йдеться про 66-річну екс-голову Рясне-Руської сільської ради, що біля Львова, Емілію Смокоровську. Як встановили правоохоронці, у 2020 році зловмисниця обіймала посаду голови однієї з сільських рад Яворівського району та разом із спільниками, зловживаючи службовим становищем, вносила недостовірні відомості в офіційні документи щодо ділянок, які перебували у межах земель лісогосподарського призначення.

Правоохоронці повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що передбачене санкціями статей – позбавлення волі на термін від шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Досудове розслідування ще триває, невдовзі суд обере підозрюваній запобіжний захд. Ділянки, що були незаконно виведені із державної власності, арештували.

Нагадаємо, що на Львівщині правоохоронці вдруге затримали зловмисника, що допомагав чоловікам незаконно перетнути кордон. Свої послуги він оцінював від 2 до 3 тисяч доларів США.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!