Київ

Комісія ПРООН перевірила відбудову житлового будинку під Києвом

369 0
У КОВА повідомили, що під час відбудови основні проблеми це — темпи проведення робіт і корегування проєктів
Фото: КОВА

Фото: КОВА

Представники ПРООН обстежили будинок, що відбудовується коштом UNITED24, у селищі Мила на Київщині. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Наразі триває капремонт трьох багатоквартирних будинків в Милі та одного в Бузовій.

Представники ПРООН проводять незалежний технічний нагляд. Наразі комісія обстежила будинок на вулиці Комарова, 40Б/1 у Милі. Тут тривають роботи з утеплення та оздоблення фасаду. Також будівельники працюють над відновленням пошкоджених квартир, місць загального користування.

«Зокрема, будівельники відновлюють горішній поверх, який був практично знищений внаслідок бойових дій. З основної проблематики, яка була виявлена: конденсат, який збирається на стінах, облаштування стелі горішніх поверхів, відновлення комунікацій», — йдеться у повідомленні.

На вулиці Спортивна, 20 підрядники виконали демонтаж пошкоджених конструкцій, підсилили опорні стіни та перекриття, встановили вікна і двері. Наразі будівельники завершують влаштування покрівлі, утеплення та опорядження фасаду. Фахівці працюють над ремонтом квартир та їхнім оздобленням.

У Бузовій капітальний ремонт багатоквартирного будинку на вулиці Центральній, 17Д на фінальному етапі. Тут вже завершили ремонт покрівлі та фасадні роботи, встановили вікна. Тривають внутрішні роботи.

«Проблематика на всіх об'єктах схожа — це темпи проведення робіт та необхідність коригування проєктів. Десь це виявляється вже під час демонтажу пошкоджених конструкцій, десь певний перелік робіт не увійшов під час розробки проєкту. Але ми відновлюємо житло для людей і воно має бути сучасним та комфортним. Тому звертаємо увагу на всі зауваження, щоб вчасно їх виправити», — сказав заступник голови КОВА Микола Бойко.

Аналітики БЕБ Київщини з початку цього року проаналізували більше тисячі тендерних закупівель на загальну суму майже 6 млрд гривень. Особливу увагу приділяли відбудові житла, яке постраждало внаслідок російського повномасштабного вторгнення. Правоохоронці запобігали неефективному використанню бюджетних коштів на понад 686 млн гривень.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!