«Комунікація важко, але йде», – Подоляк про черговий етап перемовин з Росією

1572 0
Відбуваються переговори у форматі відеоконференції.
фото михайла подоляка у твіттері

фото михайла подоляка у твіттері

Сьогодні вранці, 14 березня, розпочався наступний етап перемовин між українською та російськими делегаціями щодо припинення вогню в Україні. Відбуваються переговори у форматі відеоконференції.

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, сторони активно висловлюють свої позиції, вже уточнені.

«Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що ми маємо дуже різні політичні системи. Україна – це вільний діалог у суспільстві та обов'язковий консенсус. Росія – це ультимативне придушення власного суспільства», – пише він на своїй сторінці у Твіттері.

Читайте також: Зло Путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора

Попередньо Подоляк зазначав, що подиція України на перемовинах залишається незмінною: мир, припинення вогню, негайне відведення військ і гарантії безпеки.

Нагадаємо, що 28 лютого відбувся перший раунд переговорів між Україною та Росією. До складу делегації увійшли: голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, міністр оборони України Олексій Резніков, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький. Ключове питання перемовин – негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

3 березня відбувався другий раунд переговорів між Україною та Росією, а третій 7 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!