Короткометражка про Львів отримала нагороду на кінофестивалі у Турині

1747 0
Роксолана Ханас і Тарас Петренко і раніше знімали короткометражки та подавали їх на творчі фестивалі, конкурси.
фото: фейсбук роксолани ханас

фото: фейсбук роксолани ханас

Однохвилинна короткометражка, присвячена архітектурі Львова «Behind the gate»  («За брамою») отримала нагороду на кінофестивалі Don Bosco Global Youth Film Festival у Турині, що в Італії. Створили цю кінокартину львів’яни Роксолана Ханас та Тарас Петренко. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Головним задумом, за їхніми словами, було показати архітектуру красу Львова. Призове місце вони здобули у категорії «за естетичну картинку, монтаж». 

Читайте також: У Львові покажуть документальний фільм про Героя України Тараса Матвіїва

«Ключова ідея була у тому, щоб ми це помічали, бо ми бачимо прекрасні будівлі, але часто не задумуємося, що всередині у них прекрасні скарби: ліпнина, вітражі, автентична плитка, столярка, фрески тощо. Дуже часто дива є у нашому повсякденному житті, але інколи ми на них не зважаємо через метушню, якісь буденні проблеми, але їх потрібно шукати», – пояснюють автори стрічки.

Роксолана Ханас і Тарас Петренко і раніше знімали короткометражки та подавали їх на творчі фестивалі, конкурси. Окрім Італії, також в Греції та Україні.

Для довідки

Don Bosco Global Youth Film Festival (DBGYFF) – це перша в своєму роді фестивальна платформа світового рівня, яка пропонує молодим режисерам проявити свої таланти та зробити внесок у загальне благо. Молодіжний кінофестиваль прагне об’єднати, навчати та розширити можливості молодих людей з усього світу. Їхня місія – надати молоді можливість стати каталізатором змін і трансформацій.

Цей фестиваль має на меті об’єднати та запалити серця молодих людей іскрою надії, яку вони мають захищати та творити у постковідному суспільстві.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!