Кримці у Львові відкриють дім молитви

1915 0
Із березня у Львові почне функціонувати мусульманський будинок молитви. Серед причин його створення – потреба знайти порозуміння та точки дотику між християнською і мусульманською культурами.

Кримські татари, які змушені були переїхати з Криму до Львова, об’єдналися та знайшли можливість відкрити в місті власний релігійний центр. Планують, що тут одночасно зможуть молитися близько 50-ти вірян. Окрім молитви, тут проходитимуть лекції, на яких усі охочі зможуть дізнатися більше про культуру, мову й традиції кримських татар.

Читайте також: У Львові створять «Кримський дім», де вчитимуть українську та кримськотатарську мову

Переселенцям із Криму необхідно збиратися разом, говорити кримськотатарською мовою, читати Коран і звертатися до Аллаха в молитвах. Ще одна із причин ініціативи – потреба розвіяти стереотипи про те, що мусульмани є радикалами у своїх діях та помислах, – пише «Вголос», посилаючись на слова Ернеста Абкелямова, голову львівської кримськотатарської спільноти мусульман «Їсхан».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!