Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1515 0
Tvoemisto.tv зібрало низку подій у Львові, які можна відвідати протягом 19-22 червня.

Перегляд фільму на даху

У вівторок, 19 липня, на даху Львівського кіноцентру, що на вул. Володимира Великого, відбудеться перегляд фільму «Мій сусід Тоторо», який внесений до списку 250 найкращих фільмів усіх часів. 

Початок о 21:10.

Вартість вхідного квитка – 140 грн. 

Органний речиталь Сергія Павліва

У вівторок, 19 липня, у Львівському органному залі, що на вул. Степана Бандери, 8, відбудеться концерт Сергія Павліва. Під час події він виконає на органі твори українських композиторів – Дмитра Бортнянського, Михайла Шуха, Вʼячеслава Назарова. 

Початок о 19:00. Тривалість – близько години. 

Вартість вхідного квитка 100 грн.

 

Музика старого та нового світу

У середу, 20 липня, відбудеться концерт Володимира Кошуби – народного артиста України, соліста Національного будинку органної та камерної музики. Його ім’я вписане у Всесвітній каталог музикантів нового тисячоліття за версією ABI. У програмі: Ференц Ліст – «Угорська рапсодія №2», Антонін Дворжак – Ларго з Симфонії №9 «Новий світ», Франц Шуберт – «Військовий марш», Йозеф Йонген – «Травневі поля», Джордж Мак-Мастер – «Токата», тощо.

Початок о 19:00. 

Місце події – Львівський органний зал, що на вул. Степана Бандери, 8.

Вартість – 100 грн. 

Благодійний турнір з шахів

У середу, 20 липня, відзначають Міжнародний день шахів. Саме цього дня у Львові відбудеться благодійний турнір, кошти з якого підуть на закупівлю волонтерської допомоги захисникам України.

Львів’ян запрошують на сеанс одночасної гри з кращими шахістами Львова – Олександром Бєлявським (міжнародний гросмейстер; чотири рази вигравав золоті медалі Всесвітніх шахових олімпіад (1982, 1984, 1988, 1990) та Наталією Буксою (чемпіонка світу серед юніорок 2015 року, дворазова чемпіонка України 2018 та 2020 років); міжнародними гросмейстерами; представниками команди незрячих спортсменів; юними шахістами Львівської області; любителями шахів.

Початок о 14:00 в Grand Hotel Lviv (проспект Свободи, 13). Реєстрація на подію тут.

Вартість входу для усіх зареєстрованих – донат у будь-якому розмірі перед початком турніру у скриньку або безпосередньо на рахунок фонду.

Презентація мистецького аудіофільму «Терен у нозі» з 3D-звуком

У п’ятницю, 22 липня, відбудеться презентація мистецького аудіофільму «Терен у нозі» з 3D-звуком. Під час публічної презентації-розмови «Hutsulia Франка»йтиметься про феномен гуцульського тексту, про Гуцулію як магніт для українських письменників і митців, про гуцульський триптих Івана Франка та його актуальність у сьогоденні.

У межах події Дім Франка та аудіовидавництво «Audiostories» поділяться візією проєкту аудіофільму «Терен у нозі» з 3D-звуком. Відбудеться показ відеоматеріалів з польової роботи над проєктом в Криворівні за участі команди. 

Початок о 19:30.

Місце події – Дім Франка, вул. Івана Франка, 150-152.

Фото: unsplash.com, з афіш подій та офіційних сторінок у Фейсбуку


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!