Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3823 0
Цими вихідними у місті вже відчувається святковий настрій: дорослих і маленьких львів'ян запрошують на зустрічі зі Святим Миколаєм, проводять численні майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас і подарунків, і навіть відкривають головну ялинку. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій на вихідні.
фото: Оксани Козачок

фото: Оксани Козачок

У передчутті Дня святого Миколая

У місті вже чекають на Миколая: обирають подарунки, шукають, як розважити дітей у день свята, готуються до забав. Цими вихідними Львів передчуває свято, і щоб відчути цю атмосферу, можна відвідати декілька заходів:

Театралізоване свято Святого Миколая у Львівському академічному театрі ляльок, квиток на яке коштуватиме 40 грн. Відбудеться воно 17-го та 18-го грудня о 12:00, 14:00, 16:00.

Капела «Дударик» у супроводі рок-оркестру виконає казку-мюзикл «Пригода святого Миколая 2». Відвідати захід можна 18-го грудня у Львівській філармонії (Чайковського, 7). Початок –  о 16:00. Квитки коштують 100-200 грн.

Читайте також: Куди піти у День святого Миколая з дітьми: 9 розваг у Львові

Виставу «Чарівна ніч» підготували для наймолодших у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». На зустріч із Миколаєм тут запрошують 17-го грудня о 14:00 та 16:00 та 18-го грудня о 12:00 та 16:00. Вартість квитків – 35 грн.

18-го грудня святкування розпочнуться і у King Cross Leopolis (Стрийська, 30). Для дітей і дорослих тут підготували  вистави «Чарівні сніжинки» та «Бабусині пригоди». Також проведуть безкоштовний майстер-клас із виготовлення новорічних прикрас. Початок - о 15:00, вхід - вільний.

Театр

Дорослих глядачів запрошують  переглянути п’єсу «Благодарний Еродій», яку актори називають «чудним глумом за текстами Григорія Сковороди». Переглянути постановку можна у театрі ім. Леся Курбаса 17-го грудня о 19:00. Вартість квитків: 70-100 грн.

У театрі ім. Марії Заньковецької покажуть вже відому виставу «Блазні мимоволі» Ореста Огородника. Подивитися історію, що стимулює людей відвідувати театри, можна 17-го грудня о 14:30. Квитки: 40-100 грн.

Урочисте відкриття центральної ялинки Львова

Головне дерево встановили на площі навпроти Оперного театру, прикрашали й оздоблювали упродовж тижня. Завтра львів’ян запрошують на відкриття ялинки, з якого стартує святковий сезон. Стати учасником забави можна 18-го грудня о 16:30, а для всіх, хто не зможе бути присутнім, Tvoemisto.tv транслюватиме подію на своїй сторінці у Facebook.

Виставки

Замислювались, що за куполоподібне шатро з’явилося на площі Ринок? Вас люб’язно запрошують всередину – подивитися на нову виставку крижаних скульптур від львівських майстрів. Відвідати її можна щодня з 10:00 до 22:00. Вхід коштує 10 грн.

Гостинно прийматиме львів’ян і Львівська галерея мистецтв, що знаходиться на вулиці Стефаника, 3. Тут можна переглянути постійну виставку відділу Європейського мистецтва 19-21 століття, де представлені близько 400 робіт видатних європейських митців: Мартина Яблонського, Франсуа Жерара, Яцека Мальчевського, Яна Алойзи Матейка та інших. Надихнутися творчістю майстрів можна завітавши сюди щодня з 10:00 до 17:00 (у неділю з 12:00 до 17:00). Вхід коштуватиме 5 грн для учнів та студентів, 10 грн для дорослих.

Учора, 16-го грудня, відбулося відкриття виставки Євгена Світличного «Апокрифи». Львів’яни можуть переглянути твори відверто сучасного мистецтва щодня у «Дзизі» (Вірменська, 35). Вхід – вільний.

Виставку «Різдво в Iconart», на якій представлені роботи Івана Дашка, Наталі Русецької, Арсена Берези, Остапа Лозинського, Петра Гуменюка, Ярослави Ткачук, Уляни Томкевич та ін., можна відвідати безкоштовно щодня з 12:00 до 19:00 за адресою вулиця Вірменська, 26.

Цього тижня відкрили і виставку «Гуцульське Різдво», завдяки якій всі охочі можуть потонути в атмосфері свята гуцулів. Переконатися в цьому можна щодня з 10:00 до 17:00 у музеї ім. Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20). Квитки коштують 15 грн.

У музеї етнографії та художнього промислу триває виставка «Місто свята та натхнення» Олени Корольової та Наталії Міцкевич. Цими вихідними її закриватимуть, тож варто встигнути подивитися картини талановитих майстринь за адресою пр. Свободи, 15. Вартість квитка – 20 грн.

Майстер-класи

Подарунки рідним і друзям, прикраси на ялинку та для квартири можна не тільки придбати, а й зробити власними руками. А у Львові для цього проводять чимало майстер-класів: обирайте собі до смаку та зігрійтеся теплом творчості.

Новорічні прикраси виготовлятимуть 17-го грудня у Дитячому містечку в ТРЦ Victoria Gardens (Кульпарківська, 226а). Приєднатися можна за 90 грн о 13:00.

Зробити власноруч «Дзвіночки з глини» можна спробувати у майстерні «Цьоці Магди» (Яна Жижки, 4). Ліпити з глини прикраси для своєї ялинки запрошують дорослих і дітей віком від 9 років. Коштуватиме забава 165 грн. Початок – 17-го грудня, о 14:00.

Замінити шопінг виготовленням новорічного декору можна у King Cross Leopolis (Стрийська, 30). Тут 17-го грудня з 16:00 до 18:00 відволікатимуть від святкових покупок дітей та їх батьків. Вхід – вільний.

Кульки на ялинку розписуватимуть і у арт-галереї «Щось цікаве», що на площі Ринок, 13. Майстер-клас відбудеться 17-го грудня, о 18:00 та коштуватиме 200 грн.

Музика

Традиційно відбудеться вечір органної музики у Будинку органної та камерної музики (Бандери, 8). Львів’яни матимуть змогу за 40 грн прослухати твори Дюбуа, Баха, Котюка та Ліста. Відбудеться концерт о 17:00 17-го грудня.

Також львів’ян запрошують на джазовий концерт гурту «Зоря», що відбудеться 18-го грудня у Квартирі 35 (Вірменська, 35). Початок – о 19:00, квитки коштуватимуть 50 грн.

Спорт

Цими вихідними Львів приймає чи не найгарніший ХІІ всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Зимова казка». Підтримати «своїх» та насолодитися мистецтвом можна у Палаці спорту «Галичина» (Керченська, 8).  17 грудня о 08:00 тут будуть змагання наймолодших учасників, а о 14:00 – парад-відкриття з показовими виступами студентів Львівського державного університету фізичної культури. 18 грудня о 08:00 виступають старші учасники змагань, а о 17:00 відбудеться заключний гала-концерт. Приходьте вболівати, вхід – безкоштовний.

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!