Курорт на Львівщині тепер під охороною та поділяється на три зони

6330 0
Протягом 6 місяців мають встановити стенди з інформацією про режим кожної зони.
моршин/ фото з відкритих джерел

моршин/ фото з відкритих джерел

30 травня Кабмін затвердив Постанову «Про затвердження режиму округу і зон гірничо-санітарної охорони курорту Моршин Львівської області». Цей документ визначає чіткі правила та обмеження для господарської діяльності на території курорту, спрямовані на збереження його унікальних природних ресурсів та сприятливого мікроклімату. Про це повідомили в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

Встановили такі три зони:

  • Перша зона (зона суворого режиму): охороняє свердловини мінеральних лікувальних вод та джерела. Тут заборонена будь-яка господарська діяльність, крім тієї, що пов’язана з експлуатацією родовищ.

  • Друга зона (зона обмежень): охоплює територію санаторно-курортних закладів, зон відпочинку та території, призначені для їх будівництва. Тут заборонена вирубка зелених насаджень, крім санітарних рубок.

  • Третя зона (зона спостережень): охоплює територію формування та використання мінеральних вод, лісові насадження навколо курорту та інші території, де господарська діяльність може негативно вплинути на екосистему.

Управління туризму та курортів ЛОДА у шестимісячний строк має забезпечити проведення заходів щодо встановлення режиму округу і зон гірничо-санітарної охорони курорту Моршин та встановити стенди з інформацією про режим зазначеної зони.

«Якщо ви плануєте відпочинок або лікування у Моршині, можете бути впевнені, що унікальні природні ресурси курорту будуть збережені. Якщо ви ведете бізнес у Моршині, вам необхідно ознайомитися з новими правилами та обмеженнями господарської діяльності у відповідній зоні», – коментує керівник управління туризму та курортів ЛОДА Тарас Лозинський. 

Нагадаємо, на Львівщині планують побудувати гірськолижний курорт на заповідних територіях. Йдеться про гору Беньки біля Сколе, яка розташована у сусідніх заповідних територіях заказника «Зелемінь» та заповідному урочищі «Дубинське». Для цього планують вирубати 190 га заповідних лісів, зокрема ліси природного походження, віком 185 років. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!