Як поблизу Львова рятують травмованих війною птахів та розвідка Британії про наступ ЗСУ. Підсумки доби

1034 0
Нині 11 червня та 473 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Сили оборони ведуть контрнаступальні дії проти окупантів. «Цікаво, що путін сказав про наш контрнаступ. Важливо, що росія відчуває це завжди, що їм не довго залишилось, на мою думку», – зазначив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції у Києві разом із прем’єром Канади Джастіном Трюдо. На якому етапі тривають ці дії президент не відповів.

На цю ж тему: За останні 48 годин значні українські операції відбулися на кількох ділянках сходу та півдня України. За даними розвідки Британії, на деяких ділянках українські сили, ймовірно, досягли значного прогресу та пробили першу лінію російської оборони. В інших – прогрес України був повільнішим.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. На цих ділянках фронту відбулось 35 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 21 удар по районах зосередження окупантів та 2 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражені 2 пункти управління, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та ще 4 важливих об’єкти противника. Знищено 4 розвідувальних БпЛА різних типів.

Читайте також: Випускникам Ліцею імені Героїв Крут у Львові вручили атестати. Фото. Під час святкування відбулись традиційні військові заходи – підняття Державного прапора України, традиційний марш військових, а також спільна молитва і благословення від капелана.

Акцент дня: Везли у багажниках. Як поблизу Львова рятують травмованих під час війни птахів. Сліпі, контужені, з поламаними крилами, хвостами, ампутованими кінцівками… Їх збивали машини, вони зазнавали побутових травм, отримували важкі осколкові поранення від вибухівок і розірваних снарядів у зоні бойових дій або ж їх привозили небайдужі, аби врятувати від обстрілів.

У селі Кожичі, що неподалік Львова, ось уже майже 20 років працює реабілітаційний центр для птахів «Вільні крила», де лікують і доглядають травмованих пернатих. Орнітолог і засновник центру Віктор Шельвінський розповів Тvoemisto.tv, хто найчастіше потрапляє до них на лікування, як доглядають поранених війною птахів та чи всіх вдається повернути додому або випустити на волю.

Ключові події:

1. Стали відомі приблизні збитки від підриву Каховської ГЕС. Орієнтовна сума вже становить понад 55 млрд гривень. Ситуація у нацпарках критична. Під загрозою зникнення 30% природно-заповідного фонду Херсонщини.

Читайте також: Львівські волонтери показали, як рятують тварин на Херсонщині. Відео. Перша машина з тваринами з Херсону поїхала до Львова.

Та: Зі Львова передали до Херсона 20 тонн гуманітраної допомоги. У фурі – найнеобхідніші засоби та продукти харчування;

2. Моршин оголосили курортом державного значення. За відповідний законопроєкт проголосували депутати Верховної Ради України. На Львівщині є інші курорти, які претендують на статус курортів державного значення. Зокрема, Трускавець.

Читайте також: У Східниці на Львівщині затопило вулиці та подвір’я. Також негода спричинила розмиття дороги у селі Урич Стрийського району;

3. Безготівкова оплата проїзду у Львові. Чому гроші з рахунку списуються не одразу. Автоматизована системи оплати проїзду побудована на основі відкладеної авторизації. Тому інформація про списання коштів за проїзд приходить впродовж 1-2 днів. Це зроблено для швидкої посадки пасажирів у транспорт.

На цю ж тему: Львівські студенти можуть втратити пільгу у громадському транспорті без ЛеоКарт. З осені студентські квитки не даватимуть право на пільговий проїзд.

4. Актори львівського театру потрапили в аварію у Польщі. Трьох госпіталізували. «За попередніми даними, 63-річний водій автобуса Mercedes, громадянин України, рухаючись трасою А4 в напрямку Кракова, заснув на прямій ділянці дороги, а його транспортний засіб з’їхав на узбіччя та натрапив на огорожу. Згодом транспортний засіб від неї відскочив, повернувся на смугу руху та перекинулося на правий бік. Поліцейські перевірили 63-річного водія та встановили, що він був тверезий», – розповідають правоохоронці.

Читайте також: На Львівщині відремонтували ділянку дороги Лани Соколівські-Малі Дідушичі. Дорожники влаштували 1,4 км нового асфальтобетонного покриття;

5. Львів’ян запрошують відсвяткувати 20-річчя спільноти взаємодопомоги «Оселя». У програмі: вуличний гаражний розпродаж, створення модних образів за допомогою запрошених стилісток, частування з польової кухні, творчі майстер-класи для дорослих та дітей, настільний теніс та розваги на свіжому повітрі (навколо є зелена зона), ексклюзивні екскурсії на сортувальню «Оселі», благочинна лотерея та найважливіше – тепле спілкування у колі компаньйонів та друзів «Оселі».

Читайте також: Концерти та вистави. Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv зібрало низку подій у Львові, які можна відвідати 10 – 11 червня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!