Київ

Київські поліцейські отримали пересувні лабораторії для документування воєнних злочинів

358 0
Прилади сприятимуть швидкому встановленню осіб, причетних до скоєння злочинів, а також ідентифікації невідомих осіб.
Фото: Поліція Києва

Фото: Поліція Києва

Київські криміналісти отримали прилади ANDE 6C для швидкого встановлення ДНК-профілю людини в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможності Національної поліції України у боротьбі із вторгненням російської федерації». Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Завдяки сучасному обладнанню, поліцейські отримають можливість проводити оперативний відбір біологічних зразків прямо на місці події. Це сприятиме швидкому встановленню осіб, причетних до скоєння злочинів, а також ідентифікації невідомих осіб.

Крім того, це обладнання стане невід'ємною частиною умов воєнного часу. Воно буде використовуватися при приземленні ракет, після пожеж, на братських могилах, а також при виявленні тіл із піддаючимися гнильсними змінами чи фрагментами частин тіла, що ускладнює навіть визначення кількості загиблих.

Читайте також: У Києві встановили першу «берлінську подушку»

Київські криміналісти вже пройшли навчання на апаратах мобільної лабораторії та отримали відповідні сертифікати.

Нагадаємо, що заступник директора підприємства, яке відповідає за ремонт і утримання автомобільних шляхів одного з районів Києва, вимагав неправомірну вигоду за асфальтування ділянки підʼїзної дороги до будинку. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!