Київ

Кияни закликають почати будівництво станції метро в найбільший IT кластер України – петиція

884 0
Містяни наголошують на необхідності розробки проєктної документації відкладеної станції метро.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На сайті Київської міської ради з'явилася петиція із закликом почати будівництво та розробку проєктної документації «відкладеної» станції метро на вулиці Герцена.

За словами автора, район Загорівщини забудовується житловою забудовою та комерційною інфрастуктурою, а мотоциклетний завод уже перетворено на найбільший IT кластер України.

«У найближчі 5 років в цей район переїде на постійне місцепроживання щонайменше 40 тис. нових жителів на додачу вже до 10 тис., які тут постійно працюють», – йдеться у петиції.

Читайте також: Кличко пообіцяв відкрити метро на Виноградар до 2024 року

Додамо, що мова про станцію на «зеленій» гілці метро, будівництво якої передбачалося між станціями «Лук'янівська» та «Дорогожичі» поблизу перетину вулиць Герцена і Академіка Ромоданова у місцевості Загорівщина.

Раніше ми писали, що у КМДА розглядають можливість продовження «червоної» лінії метро та запуск нового автобусного маршруту зі станції метро «Лісова» до Биківні, де облаштовуватимуть Національне військове кладовище.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!