Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

1928 0
До кінця літа залишився місяць. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 1 серпня.
фото: platfor.ma, dailylviv.com, lviv.net.ua, starylev.com.ua

фото: platfor.ma, dailylviv.com, lviv.net.ua, starylev.com.ua

Виставки

Фотопроект «Ветерани» Саші Маслова

Проект «Ветерани» — це серія фотопортретів учасників Другої світової війни. Герої фото пов’язані з подією, яку неможливо порівняти з іншими моментами новітньої історії, зважаючи на грандіозні масштаби трагедії і впливу на наступні покоління. Проект «Ветерани» вже відомий в усьому світі, про нього писали Esquire, New Yorker, Washington Post, The Guardian і багато інших.

Спеціально для цього проекту фотограф подорожував країнами, де відбувалися військові дії. Фотографував і проводив інтерв'ю з людьми, залученими до військових подій, з метою зібрати «мозаїку» портретів. Фото представляють героїв, яким в минулому дісталися різні ролі: солдат, який побував на полі бою, колишній військовополонений, медсестра, інженер, партизан невеликого європейського села, мирний житель, на житті якого війна залишила глибокий слід. Виставка триватиме до 11 серпня.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Фотовиставка «Богдановіч/Равський»

На виставці репрезентовані проекти авторства Мацея Богдановіча з проекту «Імітація правди. Невже?» та Євгена Равського з проекту «Halywood», об’єднаними в одному стилі колажу. Роботи художників – це яскравий приклад творення нових метафоричних нашарувань, де поєднані декілька рівнів подій в межах одного візуального стилю, що породжує дезорієнтацію глядача в історичному контексті.

Час:10:00 – 18:00

Адреса: вул. ак. Богомольця, Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Вхід вільний.

Виставка екологічного плакату «30+5»

Міжнародна плакатна акція «30 + 5» – це тематична колекція екологічних плакатів дизайнерів з 24 країн світу, котрі створили роботи, що відображають ставлення до минулих катастроф в історії, акцентувавши увагу на розумінні майбутнього розвитку людства.

Мета акції — привернення уваги львів’ян до екологічної проблематики сьогодення, методом мистецької репрезентації впливу наслідків найбільших техногенних аварій (Чорнобиль, Фукусіма) на рівні глобального осмислення відповідальності людини за суттєві зміни, що відбуваються в екосистемі Землі.

Час: 00:00 – 00:00

Адреса: Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького

Вхід вільний.

Виставка Галини Дудар «Скарбонка на хатку»

Скарбонка у перекладі з польської значить «скарбничка». А отже на виставці ви зможете оглянути різноманітні хатки-скарбонки, які приносять удачу та щастя власнику! Кожна хатка має свій настрій і малюнок з закодованими магічними символами.

Час: 06:00 – 23:00

Адреса: пл. Ринок, 13, художня галерея «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Фотопроект Наталії Ратушної «Жінка: романтична і одержима»

Цього разу в об’єктиві журналістки та фотохудожниці Наталії Ратушної – жінка. Одна жінка в різних життєвих ситуаціях, які були і які б могли відбутися. Фотохудожниця хотіла показати такий віртуальний, вимріяний світ своєї героїні, яка завжди в пошуку і завжди оптимістично сприймає світ реальний і світ віртуальний. Десь у пориві, бажанні заробити більше грошей ця жінка подалась у чужу країну, як і сотні, тисячі інших українок-заробітчанок, перетворивши свої мрії на добровільне ув’язнення. Виставка триватиме до 2 серпня.

Час:10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, Арт-кав’ярня «Квартира, 35».

Вхід вільний.

Читайте також: ТОП-8 ресторанів Львова від знаного столичного ресторатора Дмитра Борисова

Виставка живопису Ірини Сухомлин «У вирі кольору».

Ірина Сухомлин - київська художниця. Закінчила Національну академію керівних кадрів культури та мистецтва за спеціальністю мистецтвознавець експерт. Вона працює у стилі абстрактного пуантилізму.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8

Вхід вільний.

Проект малярства Юлії Ліньової «Чорно-біле. Народжене вночі».

Картини розповідають про роздуми, натхненні ніччю. Доповненням до екзистенційних тем слугує поєднання чорно-білих смуг, ромбів, трикутників. Контраст кольору символізує постійне чергування життєвих періодів: падіння – піднесення.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Новий Львів: історії, люди, простір»

Фотовиставка показує найхарактерніші для Нового Львова простори: парки, водні ресурси, архітектурні цікавинки – у їхній взаємодії з мешканцями. Фотографії та мапи з різних часів пропонують кілька образів Нового Львова.

Час: 10:00 – 18:00      

Адреса: вул. Запорізька, 20.

Вхід вільний.

Література

Транскордонний літературний фестиваль «Місяць Авторських Читань 2016».

Протягом місяця Львів відвідають 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України. 31 липня тут відбудеться зустріч з іспанським письменником Sebastià Alzamora . Також о 21:030 лунатиме концерт праотців львівського джазу Dzyga Jazz Quintet.

Час: 19:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

 

Лекції та майстер-класи

Єврейські дні у Ратуші

12 липня у Львові розпочався просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші: спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття». Це серія майстер-класів та дискусій освітнього характеру. 1 серпня тут пройде лекція Ірини Старовойт «Саме тут. Голокост у моєму місті».

Час:19:00

Адреса: пл. Ринок, 1, ресторан «Ратуша»

Вхід вільний

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!