Львівський волонтер скаржиться на некритичні витрати в одній з громад Львівщини

2201 0
Загальна допомога армії, яку надала громада за два роки, становить 8 млн гривень.
фото умовне

фото умовне

У Ходоровській ТГ планують за 89 млн гривень збудувати спортивний комплекс. Водночас загальна допомога армії, яку надала громада за два роки, становить 8 млн гривень, а на спорткомплекс тільки в грудні планують виділити 10 млн гривень. Про це заявив львівський активіст та волонтер Святослав Літинський. 

Читайте також: Святослав Літинський: Ця війна на роки, а ми витрачаємо мільйони на ремонти

«Це «спорткомплекс», який почали будувати в Ходорові. Наразі, як бачите, там нічого не почали. Ходорівська ТГ за 10 місяців зібрала 86 млн, з них 6,1 млн «військового» ПДФО, яке вже з жовтня вилучають. Тобто надходжень за 2023 рік буде біля 100 млн грн. З них 10 млн вже до кінця грудня піде на початок побудови спорткомплексу за 89 млн грн. При річних власних зборах біля 100 млн. Загальна допомога армії за два роки – 8 млн грн. А на спорткомплекс 10 млн. І в них рішення ухвалюють депутати, представники громади. Отже, громада так вирішила? Мер міста сказав, що міністр інфраструктури Олександр Кубраков підтримує побудову спорткомплекса. Таке рішення було в 2019 році, невже і зараз є підтримка такої будови? Президент і прем'єр-міністр декларували інші пріоритети. Комісія ЛОВА, яка зупиняє некритичні витрати, сказала їм – будуйте, раз вже давно почали, але не крадіть...», – прокоментував Святослав Літинський.

Місце, де мають будувати спорткомплекс в Ходоровській ТГ/ Святослав Літинський

Читайте також: «Скільки людей треба привести, щоб ви нас почули?» Пройшов десятий пікет активістів у Львові

Нагадаємо, у Львівській міській раді 21 вересня затвердили розпорядження «Про обмеження здійснення публічних закупівель Львівської міської територіальної громади в умовах воєнного стану». Згідно з цим документом забороняється проводити будь-які закупівлі товарів, робіт і послуг в електронній системі «Прозорро» без отримання попереднього погодження. Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко сказав у коментарі Tvoemisto.tv, що кожна закупівля проходитиме певний алгоритм. Зокрема, на Львівщині створили робочу групу, яка контролює використання бюджетних коштів.

«Твоє місто» постійно стежить за такими витратами і працює з експертами, зокрема аналітичного центру State Watch, який контролює видатки в процесі відбудови України. І щоб перевести ці розмови з площини емоцій у площину конструктиву, провело в партнерстві зі State Watch дискусію «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість» за участі представників міської та обласної влади, а також експертів і волонтерів.

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!