ЛОДА погодила створення Сокільницької ОТГ

2306 0
Сокільники повинні були стати частиною Львівської ОТГ.
Фото: Оксана Височанська

Фото: Оксана Височанська

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський видав розпорядження, яким затвердив позитивний висновок щодо створення Сокільницької ОТГ, до якої увійшли Сокільницька та Годовицько-Басівська сільські ради.

Читайте також: Чи треба Львову об'єднуватись із селами та хто такі префекти

Зазначається, що створення Сокільницької ОТГ не суперечить Конституції та пройшло громадське обговорення. Водночас у перспективному плані формування території громад Львівської області, який затвердив Кабмін у 2017 році, утворення Сокільницької ОТГ не передбачено, натомість Сокільники мали б стати частиною Львівської ОТГ. Тепер розпорядження ЛОДА мають переглянути у Кабміні.

Додамо, що за перспективним планом, який затвердив Мінрегіон, на Львівщині має бути 67 ОТГ. Восени, коли процес децентралізацій вийшов на останній етап добровільного об’єднання громад, Сокільники виступили з протестами, аби їм дозволили створити окрему громаду. А під час дискусії в ефірі Tvoemisto.tv голова села Тарас Сулимко сказав, що мешканці Сокільників не хочуть, аби їх поглинув Львів, як це було з Хуторівкою чи Боднарівкою.

Читайте також: Великий Львів. Чи зможе місто об'єднати приміські села і розширити свої межі

Вчора, 5 грудня, Львівська облрада внесла до перспективного плану формування ОТГ Сокільницьку громаду,. Того ж дня уряд скасував право обласних рад вносити зміни до перспективних планів. Надалі процес децентралізації має відбуватись виключно за повноважень ЛОДА та Кабміну.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!